Грошей на субсидії не вистачає – Мінфін готує зміни до держбюджету
Категорія
Україна
Дата публікації

Грошей на субсидії не вистачає – Мінфін готує зміни до держбюджету

Грошей на субсидії не вистачає – Мінфін готує зміни до держбюджету
Джерело:  online.ua

Фінансування субсидій у жовтні та листопаді в Україні вимагає змін у державному бюджеті на 2021 рік. Однак, враховуючи перевиконання бюджету по доходам, грошей на субсидії вистачить всім пільговикам.

Джерело: «Інтерфакс-Україна».

Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю виданню, наразі готуються зміни до держбюджету.

«Так, фінансування субсидій – один з показників, які вимагають коректив у бюджеті на цей рік», – зазначив міністр.

Зазначимо, що у держбюджеті на цей рік на виплату пільг та житлових субсидій передбачені видатки в сумі 35,2 млрд грн. Субсидії виплачуються на початку наступного за звітним місяцем. Таким чином, йдеться тільки про те, щоб знайти гроші на жовтень і листопад, грудневі субсидії будуть оплачені в січні 2022 року.

Глава Мінфіну запевнив, що часу на корекцію вистачає, і кошти є.

«Ми говорили: після опалювального сезону проаналізуємо і зробимо висновки. Але уряд готовий виділити кошти, це не є проблемою. Враховуючи перевиконання бюджету, я не вважаю це проблемою. Коштів на субсидії вистачить усім, у кого на це є право», – пообіцяв Марченко.

Що ще сказав міністр

Глава Мінфіну заявив, що запровадження локдауну в Україні залежить значною мірою від свідомості суспільства у питаннях вакцинації, але підстав очікувати катастрофічні наслідки від нових штамів коронавірусу немає. Він підкреслив, що сам уже вакцинувався, а також вакцинацію від коронавірусу отримали члени його сім’ї.

Водночас міністр не дав прямої відповіді на запитання, чи буде в проєкті бюджету на 2022 рік закладено кошти на вакцинацію.

"Ми вже закупили стільки вакцин, нам би їх використати. Близько 40 млн доз. Здається, найбільша частка Pfizer", - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?