Рахункова палата повідомила про провал плану витрат держбюджету
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рахункова палата повідомила про провал плану витрат держбюджету

Рахункова палата повідомила про провал плану витрат держбюджету
Джерело:  online.ua

План видатків загального фонду держбюджету за перше півріччя недовиконаний на 44,3 млрд грн. З реалізацією запланованих програм не впоралися МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики та Мінагрополітики.

Джерело: пресслужба Рахункової палати

Глава Рахункової палати Валерій Пацкан уточнив, які державні програми найгірше виконалися за перше півріччя в Україні:

  • МОЗ не виконало план витрат на 8,4 млрд грн або 10% - в тому числі, 3,4 млрд грн не витрачені на реалізацію програм держгарантій медичного обслуговування населення, 1,4 млрд грн - на проведення вакцинації;

  • Міноборони витратило на 4,3 млрд грн менше запланованого або на 7,9% - не витрачено 1,9 млрд грн на забезпечення діяльності ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни, а також 1,8 млрд грн - на закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання;

  • Мінсоцполітики не виконало план на 3,3 млрд грн (1,9%) - зокрема, 1,6 млрд грн не витрачено на виплату деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення;

  • Мінагрополітики не виконало план по витратах на 51% (1,1 млрд грн) - з них майже 816 млн грн повинні були направити на фінансову підтримку сільськогосподарських товаровиробників.

Дохід держбюджету за перше півріччя 2021 року

У Рахунковій палаті також відзвітували про перевиконання плану доходів за перше півріччя. За цей час він перевиконаний на 23,7 млрд грн.

"Найбільше перевиконано план ПДВ з урахуванням бюджетного відшкодування - на 12,7 млрд грн; податку на прибуток підприємств - на 8,2 млрд грн; акцизу з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) - на 4,4 млрд грн" , - уточнив Пацкан.

Однак в Рахунковій палаті звернули увагу, що план акцизного податку в першому півріччі недовиконаний на 3 млрд грн, а від приватизації державного майна до бюджету надійшов всього 1 млрд грн, що менше плану на 8,4 млрд грн.

  Виконання плану держбюджету 2021 - інфографика Рахункової палати

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?