У Зеленського анонсували програму економічного відновлення після коронакризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського анонсували програму економічного відновлення після коронакризи

У Зеленського анонсували програму економічного відновлення після коронакризи
Джерело:  online.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського анонсували розробку та впровадження програми економічного відновлення, оскільки найбільш небезпечний кризовий момент, пов’язаний з пандемією COVID-19, вже опинився позаду.

Джерело: форум Україна 30

За словами заступниці керівника адміністрації Юлії Свириденко, підґрунтям для програми має стати досвід подолання кризових ситуацій в минулому.

“Ми вважаємо, що насправді кризовий час позаду. Розумію, що все-таки недофінансованість, недоінвестованість економіки в минулому році має відтермінований ефект, і ми можемо отримати падіння у 2022, 2023 роках. Саме тому ми зараз зосереджені на тому, щоб написати і впровадити програму економічного відновлення, вже базуючись на досвіді, який мали з ефективними державними програмами у попередні роки”, - наголосила Свириденко.

Вона звернула увагу на ефективність програм, впроваджених в Україні для боротьби проти безробіття та падіння економіки саме через пандемію. Найліпшим чином себе проявили плани проти часткового безробіття, виплати 8 тисяч гривень ФОПам і найманим працівникам, пільгових кредитів “5-7-9” та “Велике будівництво”.

“Це не просто можливість отримати кредит на пільгових умовах, а й зберегти робочі місця. І ці підприємці не просто не скоротили 200 тисяч робітників, які вже працювали в них на етапі, коли вони робили заявку в банк, а й створили 15-17 тисяч, за нашими оцінками, нових робочих місць”, - пояснила заступниця Андрія Єрмака.

Свириденко нагадала про подальше виконання програми зрошення, іригації на території України, яка може призвести до зростання ВВП у 1,2% та може залучити значний обсяг трудових ресурсів. Одночасно триватиме надалі “Велике будівництво” - будуватимуться дороги, медичні амбулаторії, школи, дитячі садочки, спортивні об’єкти й нові елементи інфраструктури.

Коронакриза почалася навесні 2020 року із введенням майже у всіх країнах світу тотальних карантинних режимів, пов’язаних з поширенням COVID-19. Локдауни виявилися нищівними для торгівлі, ринку послуг та різноманітних економічних галузей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?