Міненерго анонсувало підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго анонсувало підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня

Міненерго анонсувало підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня
Джерело:  online.ua

Міненерго планує з 1 серпня запустити нові тарифи на електроенергію в Україні. Ціна для різних груп населення буде відрізнятися в залежності від обсягів споживання.

Джерело: НВ

Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що нові тарифи планували ввести ще з 1 липня, але їх введення відклали через опрацювання оптимальної моделі ПСО (спецзобов'язання щодо забезпечення електроенергією населення - ред.).

Нові тарифи на електроенергію з 1 серпня

У Міненерго пропонують ввести диференційований тариф на електроенергію. Споживачів хочуть поділити на 4 категорії:

  • до 100 кВт-год;

  • 100-300 кВт-год;

  • 300-500 кВт-год,

  • від 500 кВт-год.

Для кожної категорії буде встановлено певний тариф - ті, хто споживає більше, буде платити за більш високим тарифом.

Міністр енергетики нагадав, що зараз тариф для населення встановлено на рівні 1,68 грн /кВат-год. Максимальний тариф пропонують встановити на рівні 3,4 грн/ кВт-год. При цьому Галущенко запевняє, що для побутових споживачів, які споживають менше 100 кВт-год на місяць, ціна буде нижчою за нинішню.

Тарифи на електроенергію в Україні

З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт по 90 копійок.

14 квітня в Раді не підтримали проєкт постанови про скасування єдиного тарифу на електроенергію і повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення. Як відомо, уряд також розглядав варіант підвищення цін для тих, хто споживає більше 500 кВт-година до 2,5 грн, щоб поступово довести тарифи до 4 грн / кВт-год. У Кабміні відзначають, що реальна вартість електроенергії вже мінімум на 30% вище діючої ціни.

При цьому прем'єр-міністр запевняє, що уряд постійно працює над питанням тарифів і розвитку енергетичних ринків і конкуренції, і зробить все можливе, щоб українці отримували справедливі платіжки, а на енергетичних ринках не було монополізму та зловживань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?