НБУ змінив правила покупки валюти в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ змінив правила покупки валюти в Україні

НБУ змінив правила покупки валюти в Україні
Джерело:  online.ua

З 20 липня в Україні вступили в силу нові правила покупки валюти. НБУ частково зняв обмеження і дозволив юридичним особам та ФОП купувати до 100 тисяч євро без підстав і зобов'язань.

Джерело: пресслужба регулятора

Нові правила покупки валюти в Україні затверджені постановою правління НБУ №80 від 13 липня. Вони передбачають розширення можливостей бізнесу шляхом поступового скасування обмежень на покупку валюти.

"З 20 липня бізнес зможе купувати іноземну валюту в межах ліміту в 100 тис. євро (в еквіваленті) в день без наявності підстав і зобов'язань та без подання в банк підтверджуючих документів", - розказали в регуляторі про нові правила НБУ.

Заступник голови Національного банку Юрій Гелетій пояснив, що ситуація в економіці і на фінансових ринках зараз стабільна, тому регулятор продовжує пом'якшувати обмеження. За оцінками Центробанку, поточні послаблення не матиме істотного впливу на функціонування валютного ринку України, але в той же час розширить можливості бізнесу з управління ризиками і ліквідністю.

Які діють правила продажу і покупки валюти в Україні

Як відомо, НБУ ще в січні 2019 року встановив вимогу для юросіб і фізосіб-підприємців на покупку валюти під зобов'язання або підстави. З тих пір НБУ скасував близько 40 обмежень на валютному ринку і послабив більшість діючих. За останній час було дозволено:

  • банкам і небанківським фінансовим організаціям купувати валюту у населення за безготівкові гривні через термінали самообслуговування;

  • купувати і продавати валюту онлайн;

  • проводити операції з продажу іноземної валюти на умовах "форвард" для юридичних та фізичних осіб;

  • відправляти і отримувати грошові перекази в іноземній валюті за допомогою цифрових паспортів в мобільному додатку "Дія".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?