Грузія дорікнула Україні через тури до Абхазії
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузія дорікнула Україні через тури до Абхазії

Грузія дорікнула Україні через тури до Абхазії
Джерело:  online.ua

Посольство Грузії в Україні дорікнуло офіційному Києву за те, що українська компанія "Кулуар поход" організовує туристичні походи до непідконтрольного грузинському уряду регіону Абхазія.

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь посольства на запит

Грузія обурена, що українська компанія організовує тури до Абхазії

Грузинські дипломати звернули увагу на те, що дружні відносини між двома країнами "наразі перебувають на високому рівні", був обмін візитами між президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі та президентом України Володимиром Зеленським, у яких брали участь також члени урядів.

"Разом з тим, існують сили, які бажають втрутитись та нашкодити відносинам між двома країнами. Посольство Грузії в Україні висловлює вкрай негативне ставлення у зв’язку із організаціями турів на окуповану територію Грузії українською туристичною фірмою "Кулуар поход", – сказано у заяві посольства Грузії в Україні.

Дипломати також повідомили, що звернулися до МЗС України з метою вирішення цієї проблеми.

"Беручи до уваги наше стратегічне партнерство, ми вважаємо неприйнятним той факт, що туристична компанія в Україні організовує тури до окупованої території Грузії. Ми повинні дослідити походження та діяльність зазначеної компанії", – наголосили представники відомства.

В українському МЗС стверджують, що станом на 11 серпня грузинська влада не зверталася до офіційного києва з приводу цієї ситуації.

Що важливо розуміти, Абхазія самочинно проголосила незалежність від Грузії в 1992 році, що спровокувало відкриту війну з Тбілісі.

Після п’ятиденної війни між Росією та Грузією в 2008 році російська влада визнала "незалежність" регіону,однак більшість міжнародних гравців це рішення засудили.

Тбілісі вважає Абхазію, як і інший непідконтрольний йому нині сепаратистський регіон Південну Осетію, територіями, окупованими Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?