Гучний скандал у МОЗ - Зеленський нарешті знайшов вихід
Категорія
Україна
Дата публікації

Гучний скандал у МОЗ - Зеленський нарешті знайшов вихід

Гучний скандал у МОЗ - Зеленський нарешті знайшов вихід
Джерело:  online.ua

12 травня глава держави Володимир Зеленський провів термінову нараду з очільниками ОДА та детально обговорив виплату 300% надбавок лікарям, які допомагають боротися з коронавірусом. За словами українського лідера, медики не отримали виплат, бо лікарні не уклали договори з Національною службою здоров’я України. Президент наголошує, що скандал спалахнув саме через юридичну колізію щодо виплати надбавок за березень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Багато регіонів керувалися наказом Міністерства соціальної політики від 2003 року, згідно з яким надбавки нараховувалися за погодинну роботу. Виплати ж за квітень відбуваються за іншою формулою – через підписані договори з Національною службою здоров’я України. Для цього екстрені медичні допомоги, опорні лікарні, стаціонарні заклади, які допомагають боротися з COVID-19, та мобільні бригади, що виїжджають до пацієнтів, мають укласти договори з НСЗУ", - кажуть у Зеленського.

Глава держави звернув увагу на те, що відсоток укладених договорів за всіма чотирма категоріями нині невисокий, а без цього сплатити обіцяні до 300 відсотків надбавки не вийде. Окрім того, український лідер доручив главі Міністерства охорони здоров’я Максиму Степанову поспілкуватися зі всіма ОДА та вирішити ці проблеми.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль поскарживс на те, що "через бюрократичну тяганину ми витратили час, а медики отримали зарплати без належних їм доплат".

Що важливо розуміти, ситуація з поширенням коронавірусу в Україні залишається доволі складною — у вівторок, 12 травня, станом на 9:15, зафіксовано 16 023 випадки зараження. За останню добу виявлено 375 нових випадків.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно глава уряду Денис Шмигаль розповів, що переломним етапом у боротьбі з пандемією в нашій країні буде той момент, коли добовий показник видужалих буде перевищувати кількість хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?