ГУР планувало атакувати війська РФ у Сирії — витік даних
Категорія
Світ
Дата публікації

ГУР планувало атакувати війська РФ у Сирії — витік даних

ГУР планувало атакувати війська РФ у Сирії — витік даних
Джерело:  online.ua

Команда глави ГУР МО Кирила Буданова планувала здійснити удари по російських військах і найманцях ПВК "Вагнер" в Сирії за участю курдських формувань, однак у грудні 2022 року український лідер Володимир Зеленський наказав зупинити планування операції.

Джерело:  The Washington Post

Українські сили хотіли атакувати війська РФ у Сирії

Редакція американського видання знайшла цю інформацію у злитих в мережу секретних документах Пентагона.

У них йдеться про те, що українська розвідка планувала відкриття нового поля бою за тисячі кілометрів від України.

У ГУР хотіли не лише завдати нових серйозних втрат російській армії та групі "Вагнера" у Сирії, а також спробувати відтягнути ресурси ворога з наших територій в інше місце.

Однак планування цієї секретної операції заблокував президент Володимир Зеленський.

Попри рішення глави держави, команда Кирила Буданова була готова до того, що може отримати дозвіл на проведення цієї операції згодом.

За словами журналістів, сам очільник ГУР поки відмовляється від офіційних коментарів з цього приводу.

Як ГУР планувало атаки по російських військах у Сирії

У злитих у мережі секретних документах Міноборони США описано, як офіцери Головного управління розвідки МОУ могли планувати атаки на російські сили у Сирії.

У документах зазначено, що українські військові розвідники віддавали перевагу завданню ударів по російських силах за допомогою безпілотних літальних апаратів. Вони планували починати "з малого" або ж обмежити свої удари лише по "вагнерівцях".

Окрім того, зазначається, що у ГУР розглядали варіант підготовки бійців Сирійських демократичних сил (SDF), військових сил контрольованого курдами автономного північного сходу Сирії, для завдання ударів по російських цілях і проведення "невизначених заходів "прямої дії" разом з атаками з БпЛА".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?