ГУР та ВМС провели нову успішну спецоперацію — перші подробиці та відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР та ВМС провели нову успішну спецоперацію — перші подробиці та відео

ГУР та ВМС провели нову успішну спецоперацію — перші подробиці та відео
Джерело:  online.ua

Військово-морські сили ЗСУ та Головне управління розвідки МО України змогли повернути на підконтрольну територію двох десантників, які з початку повномасштабної війни переховувалися на окупованій території однієї з українських областей.

Джерело:  ВМС ЗСУ

ГУР та ВМС провели успішну спецоперацію з метою повернення десантників

За словами українських сил, декілька тижнів тому управління розвідки ВМС з оперативних джерел отримало інформацію, що два військовослужбовця десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення перебувають на тимчасово окупованій території, де брали участь у боях з російськими загарбниками.

Там наші бійці отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію.

Що важливо розуміти, весь цей час вони перебували у нелегальному становищі та успішно переховувалися, завдяки місцевим мешканцям.

Що відомо про деталі спецоперації

ВМС та ГУР ухвалили спільне рішення провести спеціальну операцію задля швидкого порятунку та евакуації військовослужбовців.

Варто зазначити, що її підготовкою та реалізацією займався спецпідрозділ ВМС "Ангели".

У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи.Завдяки спільним зусиллям днями двох військовослужбовців, які більш ніж півтора роки перебували на окупованій території, вдалося вивести та на підконтрольну Україні територію".

Окрім того, пресслужба ВМС поділилася відео повернення українських десантників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?