ГУР вразило українців фільмом "Море. Битва за острів Зміїний"
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР вразило українців фільмом "Море. Битва за острів Зміїний"

ГУР вразило українців фільмом "Море. Битва за острів Зміїний"
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки МО України опублікувало документальний фільм про деокупацію острова Зміїний бійцями наших Збройних сил. Варто зазначити, що це друга робота з документального циклу режисера Артема Шевченка "Військова розвідка України: на морі, в небі, на землі".

Джерело: ютуб-канал ГУР

ГУР опублікувало фільм про деокупацію острова Зміїний

У довгоочікуваній документальній стрічці "Море. Битва за острів Зміїний" ГУР вперше демонструє унікальні кадри, як український спецназ висаджувався на окупований російськими загарбниками острів та штурмував його.

Окрім того, у фільмі можна побачити, як та з якою метою відбувалося захоплення армією РФ острова Зміїний, скільки людей обороняли острів і чи там жили цивільні, а також, як нашим воїнам вдалося деокупувати острів і що це дало Україні.

Кінострічка "Море. Битва за острів Зміний" показує глядачам унікальні кадри військової операції зі звільнення острова від окупантів за участю спецназівців військової розвідки та бійців групи "Альфа" СБУ. Спершу українські військові знищили всю техніку, яку росіяни встигли завезти на острів. А 8 травня 2022 року розпочалася десантна операція, - йдеться в повідомленні.

За словами командира підрозділу спецпризначення ГУР МО із позивним "Шаман", спогади якого також потрапили до фільму, він та його побратими розуміли, що це дуже складна операція, однак її вкрай важливо було провести максимально успішно.

Документальна стрічка триває 46 хвилин. У ній також можна почути популярні серед українців пісні "Ой у лузі червона калина" та "Російський воєнний корабель, йди на*уй".

Що відомо про фільм «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»

8 березня українська розвідка опублікувала фільм «Авіапрорив на Азовсталь. Небо», яким був першим у серії документального циклу режисера Артема Шевченка "Військова розвідка України: на морі, в небі, на землі".

Під час перегляду стрічки можна дізнатися ще більше невідомих деталей унікальної повітряно-десантної операції ГУР до оточеного Маріуполя і українських захисників на "Азовсталі".

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?