Хакери атакували лікарні по всій Англії з вимогою викупу
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери атакували лікарні по всій Англії з вимогою викупу

Хакери атакували лікарні по всій Англії з вимогою викупу
Джерело:  The Guardian

Хакери атакували лікарні по всій Англії, в результаті чого персонал клінік не міг отримати доступ до комп'ютерів і багато медустанов не могли приймати пацієнтів, які потребували невідкладної допомоги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що ІТ-системи Національної служби охорони здоров'я по всій країні були одночасно вражені повідомленням з вимогою викупу за доступ до ПК. В Національній службі охорони здоров'я Британії підтвердили проблему і пообіцяли пізніше надати деталі.

Читайте також: Хакери Путіна зайнялися ще однією країною Європи - The Guardian

Один з ІТ-фахівців, з яким зв'язалося британське видання, розповів, що близько 12:30 за місцевим часом почалися проблеми з електронною поштою. Після цього було втрачено доступ до значної частини систем і баз пацієнтів. Вірус у вигляді спливаючого повідомлення вимагав у користувачів заплатити $300, щоб продовжувати користуватися комп'ютером.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше виборча кампанія обраного президента Франції Еммануеля Макрона стала мішенню пов’язаних із Росією хакерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?