Хакери атакували Мінфін США — у Трампа підозрюють людей Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Хакери атакували Мінфін США — у Трампа підозрюють людей Путіна

Хакери атакували Мінфін США — у Трампа підозрюють людей Путіна
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал після того, як стало відомо, що хакери, яких підтримує іноземний уряд, викрали інформацію з Міністерства фінансів США і Національного управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі країни. Цю інформацію підтвердили анонімні джерела, близькі до команди чинного очільника Білого дому Дональда Трампа. Згідно з останніми даними, офіційний Вашингтон підозрює в атаці саме російських хакерів. Як стверджують люди, знайомі з цією справою, хакери, котрі, як вважається, працюють на очільника Кремля Володимира Путіна, відстежували внутрішній поштовий трафік в міністерствах фінансів і торгівлі Штатів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Уряд Сполучених Штатів поінформований про ці повідомлення, і ми вживаємо всіх необхідних кроків для виявлення та усунення будь-яких можливих проблем, пов'язаних із цією ситуацією", — прокоментував ситуацію, що склалася, представник Ради національної безпеки Джон Улліт.

Не можна не звернути увагу на те, що хакерський злам був настільки серйозним, що призвів до  скликання засідання Ради національної безпеки в Білому домі 12 грудня. Окрім того, зазначається, що агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури, а також ФБР закликали негайно провести розслідування. Що важливо розуміти, команда Дональда Трампа публічно не називала тих, хто може стояти за нападом. Однак анонімні джерела, знайомі з розслідуванням, заявили, що зараз Росія вважається відповідальною за атаку.

"Два джерела сказали, що атаки пов'язані з широкою кампанією, до якої також належить недавня атака на FireEye, велику американську компанію з кібербезпеки, яка має державні і комерційні контракти. Вважається, що кібершпигуни проникли в систему, підробивши оновлення ІТ-компанії SolarWinds, яка обслуговує державних замовників у виконавчій владі, збройних силах і спецслужбах США", — йдеться в повідомленні.

В МЗС РФ уже встигли відреагувати на ці припущення — люди Путіна назвали звинувачення ще одною необґрунтованою спробою американських медіа звинуватити РФ в кібератаках на урядові агенції Штатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін влаштував скандал в Кремлі через ситуацію в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?