Хакери зупинили роботу Rutube в РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Хакери зупинили роботу Rutube в РФ

Хакери зупинили роботу Rutube в РФ
Джерело:  online.ua

Через хакерські атаки вже другу добу не працює кремлівський відеохостинг Rutube, представники якого звернулись українською до міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Джерело: Telegram-канал Михайла Федорова

Хакерські атаки зупинили роботу Rutube

Непрацюючий другу добу Rutube заговорив українською. Працюватимемо далі, поки кремль не заговорить, - зазначив міністр.

Представники російського відеохостингу звернулись до Федорова українською мовою.

Ця атака стала ще одним приводом згуртуватися та підтримувати своїх. Дякуємо вам за піар та маємо повідомити, що ми могли б перекладати новини для вас, щоб ви не порушували стиль вашого каналу та не використовували російську мову. Ми справді зіткнулися з найсильнішою кібератакою за всю історію існування Rutube, - визнають представники російського відеохостингу.

У відповідь міністр цифрової трансформації зазначив, що продовжується знищення кремлівської пропагандистської машини.

Депропагандизація продовжується. Це не кібератака, це спеціальна операція щодо покращення вашої IT-інфраструктури, - наголосив Федоров.

Фото -  скріншот rutube.ru

За інформацією The Village Russia, атака почалася близько п'ятої ранку - в результаті дій хакерів був "повністю видалений код сайту", і тепер відеосервіс "не підлягає відновленню".

Зазвичай на такий випадок передбачені бекапи, але в конкретній ситуації проблема, ймовірно, у тому, що в сервісі досі не розуміють, чи має хакер, як і раніше, доступ до системи чи вже ні. Відеоконтент в результаті атаки не постраждав. На думку джерела, така кібератака стала можлива через витік кодів доступу до сайту, - повідомляють журналісти видання.

Однак представники Rutube заперечують втрату коду сайту після атаки хакерів.

Інформація щодо втрати вихідного коду сайту не відповідає дійсності. Ми справді зіткнулися з найсильнішою кібератакою за всю історію існування. Однак похмурі прогнози не мають нічого спільного зі справжнім станом справ: вихідний код доступний, бібліотека ціла, - наголошують у пресслужбі відеохостингу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?