Хасиди-паломники в Умані молилися під час повітряної тривоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Хасиди-паломники в Умані молилися під час повітряної тривоги

Хасиди-паломники в Умані молилися під час повітряної тривоги
Джерело:  online.ua

Хасиди-паломники в Умані 16 вересня під час святкування юдейського Нового року Рош га-Шана молилися під час повітряної тривоги.

Джерело: Еспресо

Хасиди-паломники в Умані молилися під час повітряної тривоги

Сьогодні в Умані знаходиться більше 33 тисяч паломників-хасидів, які прибули з різних країн світу для святкування юдейського Нового року Рош га-Шана і молитв на могилі цадика Нахмана.

Так, тисячі хасидів в Умані 15 вересня одночасно молилися за Україну. Опівдні паломники зупинилися та повторювали молитву, що лунала із гучномовців на вулицях кварталу.

Паломники просили Бога про мир в Україні.

Як розповів один із вірян, для того, аби перемога була якнайшвидше, усім українцям і зокрема президенту Зеленському слід приїхати на могилу до цадика Нахмана і молитися:

Якщо Володимир Зеленський приїде сюди, і буде молитися тут, якщо він хоче, щоб українські люди, українські військові перемогли у цій війні, приїздіть сюди і моліться Богу. І вам обіцяю я, і рабі Нахман обіцяє — ви виграєте війну.

А 16 вересня паломники продовжували молитися навіть під час повітряної тривоги.

Що відомо про святкування Рош га-Шана у 2023 році

У 2023 році юдейський Новий рік відзначатимуть із 15 по 17 вересня.

В Умані у хасидському кварталі заборонили продаж алкоголю та піротехніки. Також діє обмеження на продаж пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Із 11 по 21 вересня в Умані діє особливий режим вʼїзду та виїзду, а також пересування громадян у звʼязку зі святкуванням юдейського Нового року. Про це повідомила міська голова Умані Ірина Плетньова.

Станом на ранок 15 вересня до Умані прибули близько 33 тисяч паломників-хасидів. Вчора вони розпочали святкування юдейського Нового року Рош га-Шана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?