Хімічні атаки в Сирії: в Британії зробили жорстку заяву щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Хімічні атаки в Сирії: в Британії зробили жорстку заяву щодо Росії

Хімічні атаки в Сирії: в Британії зробили жорстку заяву щодо Росії
Джерело:  The Times

Слідом за жорсткою заявою щодо Росії, яким відзначився міністр оборони Великобританії Майкл Фелллон, в британському уряді повідомили про намір вимагати від членів "великої сімки" введення жорстких санкцій проти РФ у відповідь на застосування хімічної зброї проти мирних жителів у Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.
Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що необхідно ввести санкції, якщо Росія не відмовиться від підтримки режиму президента Сирії Башара Асада, сили якого і провели атаку на підконтрольних повстанцями територіях.
"Міністр закордонних справ Борис Джонсон буде вимагати від західних країн "дуже жорстких санкцій у вигляді покарання" за хімічну атаку на контрольованій повстанцями території... Документ з санкціями підготовлений до засідання глав МЗС G7, яке пройде в провінції Лукка, Італія", - пише видання.
Додамо, що до складу "великої сімки" (G-7) крім Великобританії входять Японія, США, Німеччина, Італія, Франція і Канада.

Нагадаємо,  4 і 6 квітня Сирія зазнала хімічних атак, в результаті яких постраждало мирне населення.


Як повідомляв ONLINE.UA, вранці  7 квітня з борту американських кораблів, що знаходяться в Середземному морі, було завдано ракетного удару по авіабазі Шайрат в Сирії. При цьому в ряді європейських країн вважають, що РФ несе відповідальність за атаки, так як активно підтримує режим Асада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?