"Хлопчик з обкладинки" Nevermind подав у суд на Nirvana за скалічене життя
Категорія
Культура
Дата публікації

"Хлопчик з обкладинки" Nevermind подав у суд на Nirvana за скалічене життя

"Хлопчик з обкладинки" Nevermind подав у суд на Nirvana за скалічене життя
Джерело:  online.ua

Громадянин Сполучених Штатів подав у суд на гурт Nirvana та її оточення через використання на обкладинці альбому Nevermind його нині легендарної дитячої світлини, що демонструє його голяка.

Джерело: Pitchfork

За словами позивача Спенсера Елдена, він позивається проти живих представників Nirvana та помешкання Курта Кобейна. Він оголосив про порушення відповідними особами (разом з фотографом Кірком Веддлом) федерального законодавства країни про дитячу порнографію.

У документах згадується окрім гурту, фотографа також лейбл, який забезпечував реліз Nevermind. Там говориться про довічну шкоду, якої зазнала тоді ще дитина. Його тодішні опікуни не затверджували підписами жодних документів, які б дозволили використання зображень Спенсера чи, передбачувано, поширення відповідних “порнографічних матеріалів”.

Водночас американець подав у суд за поширення приватних матеріалів відверто сексуального змісту, недбалість та навіть “заходи з торгівлі людьми заради сексуальної експлуатації”. Він таким чином стверджує, що був змушений до комерційних дій з сексуальним підтекстом у віці до 18 років.

Елден наполягатиме на відшкодуванні збитків, гонорарів адвокатам, а також повній забороні подальшого використання матеріалів. Вердикт можуть виносити присяжні.

“До довготривалої шкоди, якої він зазнав, відноситься зокрема надзвичайний і постійний емоційний стрес з фізичними проявами, втручання в його нормальний розвиток і прогрес у навчанні, втрата здатності заробляти упродовж всього життя, втрата прибутку в минулому та майбутньому, попередні й майбутні витрати (в тому числі за медичне та психологічне відновлення), втрату задоволення від життя й інша шкода, який необхідно описати й довести в суді”, - говориться у матеріалах.

Згідно з уточненням медіа, фотограф Веддл дружив з батьком Спенсера. Одного дня він зателефонував і запропонував йому заробити 200 доларів.

“Я подумав: “Що таке?”, а він мені: “Я весь тиждень фотографую дітей, чому б тобі не зустрітися зі мною в Rоse Bowl та не кинути свою дитину у воду?”. У нас була велика вечірка біля басейну, ніхто не знав, що точно відбувається!” - так Рік Елден розповідав про ці події ще 2008 року.

Пізніше того ж 1991 року Geffen Records надіслала родині копію Nevermind та плюшевого ведмедя.

Сам Спенсер з роками неодноразово “повторював” свою легендарну світлину в басейні. Кілька років тому він в інтерв’ю зізнався, що насправді ж злий через цей епізод свого життя, а гнів його спрямований саме на людей, що вигадали й допустили це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?