Хотів покінчити життя самогубством. Морпіх розповів про страшні часи в російському полоні — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Хотів покінчити життя самогубством. Морпіх розповів про страшні часи в російському полоні — відео

Хотів покінчити життя самогубством. Морпіх розповів про страшні часи в російському полоні — відео
Джерело:  online.ua

Морський піхотинець ВМС ЗСУ Іван Голобоков розповів, як важко було перебувати у російському полоні. Він не приховує, що замислювався про самогубство, однак єдине, що рятувало його від подібних думок – сильні духом люди поруч.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Морпіх розповів про страшні часи в російському полоні

Перебування у Маріуполі - це суцільний жах і чорно-біле кіно. У мене не було дня і ночі. Таке враження було, що це суцільна тьма, навіть у світлий день на душі було темно, - розповідає військовий.

Він зазначив, що оборона Маріуполя стала для нього "обороною розуму".

Мені здається, ці люди (росіяни - ред.) можуть зламати, кого хочеш взагалі. Дякувати Богу, що навколо мене на війні та в полоні були гідні люди. Вони казали такі слова, які давали мені сил витримати це все, - додав морпіх.

Іван Голобоков розповів, що після чергового допиту його побратим сказав йому таку фразу - "поки ми самі не принизимо себе в голові, ніхто нас не зможе принизити".

Ця фраза тримала мене на плаву. Я шукав способи покінчити життя самогубством. Але потім так вийшло, що я спілкувався з людьми, намагався виростити себе, зробити себе кращим, - зізнається морпіх.

Що росіяни роблять із нашими військовими у полоні

Після того, як я потрапив на територію Російської Федерації, я побачив, що батько мій був правий. Це інші люди - геть-геть не такі, як ми. Це просто інші люди - в них якось свідомість інакше працює, ніж у нас. Вони щиро хочуть навчити мене любити Росію, - згадує військовий.

Він розповів, що вони били його, а потім вели в лікарню на лікування. Це повторювалося щодня.

Росіяни привили мені нелюбов до православ'я. Я вихований в православних традиції, але кожного дня нам вмикали проповіді російських священиків, - додав він.

Крім того, морпіх пояснив, що не може взагалі слухати щось російське - навіть його улюблену раніше групу "Кіно" або вірші Єсеніна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?