Хроніка обстрілів армією РФ регіонів України на День Незалежності
Категорія
Україна
Дата публікації

Хроніка обстрілів армією РФ регіонів України на День Незалежності

Хроніка обстрілів армією РФ регіонів України на День Незалежності
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, зранку 24 серпня кремлівська окупаційна армія обстріляла місто Новий Буг.

Джерело: Telegram-канал  Віталія Кіма

Обстріли Миколаївщини

Кім зазначив, що через обстріли окупантів у Новому Бузі поранення отримали дев'ятеро людей, серед яких двоє дітей.

Зранку, 24 серпня, орієнтовно о 04:30 були обстріли м. Новий Буг Новобузької громади. Відомо, що внаслідок цього виникла пожежа покрівлі двоповерхового житлового будинку та ще декілька будинків зазнали пошкоджень. За попередньою інформацією, поранення отримало 9 людей, з них 2 дітей, - наголосив керівник Миколаївської ОВА.

Обстріли Донеччини

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що протягом доби через обстріли кремлівської окупаційної армії в регіоні загинув один мирний житель та ще двоє отримали поранення.

За 23 серпня росіяни вбили 1 мирного жителя Донбасу - в Бахмуті. Ще 2 людини отримали поранення, - зазначив Кириленко.

Всього з початку повномасштабної війни через російську агресію в Донецькій області загинули 759 осіб, ще 1952 мирних жителя отримали поранення. Ці цифри вказані без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Обстріли Дніпропетровської області 

Протягом ночі окупанти майже безперервно обстрілювали три райони на Дніпропетровщині.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

За словами керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, ніч майже повністю пройшла під сигналами повітряної тривоги.

Ніч була суцільною повітряною тривогою. По нас били ракетами, "Градами" і "Ураганами". Російська армія накрила вогнем три райони - Дніпровський, Нікопольський і Криворізький, - зазначив керівник ОВА.

Так, в Дніпровський район вночі прилетіли дві ворожі ракети Х-22. В результаті вибуху сталася пожежа.

Разом з тим росіяни чотири рази обстріляли Нікопольський район з важкої артилерії і "Градів".

У Марганці в результаті обстрілу постраждала сім'я. Чоловік і дружина отримали медичну допомогу і лікуються вдома. У місті два будинки зруйновані, більше ніж 10 пошкоджені.

Війська РФ завдали ударів по Нікополю 20 снарядами, в результаті зруйновані житлові будинки. Люди не постраждали.

У Червоногригорівській громаді один будинок знищений, декілька понівечених. Люди не пошкоджені.

У Криворізькому районі окупанти з "Ураганів" обстріляли Карповську та Широківську громади. У селі Кошове перебита лінія електропередач.

Зі свого боку виконуючий обов'язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що через нічний ворожий обстріл міста було пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури.

Зараз відомо про шість багатоквартирних будинків, в яких вилетіли шибки і зруйновані віконні рами. На місці вже працюють комунальні служби. Якщо у вас є інформація про додаткові пошкоджені будівлі, повідомляйте про це на 15-80, - зазначив мер міста.

Обстріли на Харківщині

Вночі кремлівська окупаційна армія обстріляла Новоброварський район у Харкові.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що були зафіксовані влучання одразу у кілька об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема, житлові будинки.

У той же час представники міськради Дергачів заявили про артилерійський обстріл житлових районів міста військовими армії РФ.

Обстріли Миргорода на Полтавщині

Кремлівська армія обстріляла місто Миргород на Полтавщині.

За інформацією керівника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, зафіксовано чотири влучання по інфраструктурних об'єктах міста.

Місцеві жителі повідомляють про щонайменше 5 вибухів у Миргороді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?