Хто може передати Україні безпілотник нового покоління — дані Bild am Sonntag
Категорія
Технології
Дата публікації

Хто може передати Україні безпілотник нового покоління — дані Bild am Sonntag

Хто може передати Україні безпілотник нового покоління — дані Bild am Sonntag
Джерело:  online.ua

Німецький концерн Rheinmetall має намір передати українській армії безпілотний комплекс нового покоління для повітряної розвідки "Luna NG". За попередніми даними, це може статися ще до кінця 2023 року.

Джерело:  "Bild am Sonntag"  з посиланням на своїх інсайдерів

Україна може отримати безпілотник нового покоління

Згідно з даними німецьких журналістів, безпілотний комплекс "Luna NG" складається з наземної станції управління з кількома безпілотниками, пускової катапульти та військових вантажівок.

Що важливо розуміти, "NG" означає "нове покоління" безпілотника Luna, інші моделі безпілотників вже поставлялись в Україну зі складів Бундесверу.

"Luna NG" – це нещодавно розроблений новітній БПЛА, який перевершує попередні моделі за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Безпілотник не тільки може використовуватися як розвідувальна система, але також здатний забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв'язок.

Як зазначають представники концерну Rheinmetall, надлегкий фюзеляж "Luna NG" забезпечує тривалість польоту понад 12 годин, а дальність передачі даних перевищує 100 км.

Не можна також не згадати про те, що вказаний дрон забезпечує просторове покриття понад 30 тис. кв. км.

Окрім того, повідомляється, що його можна запускати де-факто з будь-якого місця за допомогою канатної катапульти.

Посадка безпілотника здійснюється автономно за допомогою диференціального GPS в мережі або на парашуті.

Rheinmetall планує побудувати в Україні танковий завод

Згідно з даними німецьких журналістів, компанія Rheinmetall планує дотримуватися плану будівництва танкового заводу в Україні, попри погрози з боку РФ.

В Україні з конвеєра мають зійти боєприпаси, бронетехніка, а також бойові танки типу Panther.

Також є інформація про те, що витрати становлять близько 200 мільйонів євро. Згодом завод міг би випускати до 400 основних бойових танків на рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?