Німеччина домовилася з Польщею про спільний ремонт танків Leopard
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина домовилася з Польщею про спільний ремонт танків Leopard

Німеччина домовилася з Польщею про спільний ремонт танків Leopard
Джерело:  online.ua

У Польщі запрацював Центр з ремонту та обслуговування танків Leopard, які були пошкоджені під час бойових дій в Україні.

Джерело: міністр оборони Польщі Маріуш Блащак

У Польщі ремонтують українські Leopard

Центр запрацював у місті Глівіце на півдні Польщі.

Центр з ремонту у Глівіце запрацював! Перші два "Леопарди" вже прибули з України на завод Bumar, - написав Блащак ввечері 22 липня.

Про досягнення згоди з Польщею щодо роботи Центру підтвердили у Німеччині. Речник Міноборони ФРН Мітко Мюллер на брифінгу в Берліні повідомив про ремонт танків німецького виробництва у Польщі, як передає Укрінформ.

Ми вітаємо, що тепер також українські танки Leopard 2А4 можуть ремонтуватися в Польщі, - сказав він.

Мюллер назвав німецько-польські зусилля успішними. Суми та пропускну спроможність Мюллер називати не став.

Чому Польща та Німеччина не могли домовитися щодо ремонту танків

Нагадаємо, що Польща вела переговори з Німеччиною про створення спільної центру з ремонту та обслуговування танків Leopard, проте на початок липня згоди досягти не вдалося.

Переговори велися з квітня, тоді погодили, що ще до кінця травня у Глівіце, що у Верхній Сілезії, відкриється спільний центр з ремонту танків Leopard.

Німецькі виробники танків Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW) повинні були налагодити співпрацю з польським державним концерном PGZ.

За даними Der Spiegel, домовитися не могли через ціни обслуговування. Польська сторона хотіла 100 тисяч євро за "вступне діагностування", проте у Німеччині це коштує 12 тисяч євро.

Також у Польщі не були готові давати гарантії на проведені ремонтні роботи.

13 липня керівник бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчін Пшидач повідомив, що остаточного рішення щодо локалізації ремонту танків Leopard "на цьому етапі немає". Він відкинув повідомлення про те, що Польща висунула зависокі ціни на обслуговування

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?