У Данії назвали дату передачі Україні 80 танків Leopard 1
Категорія
Світ
Дата публікації

У Данії назвали дату передачі Україні 80 танків Leopard 1

У Данії назвали дату передачі Україні 80 танків Leopard 1
Джерело:  online.ua

Данія та Німеччина разом передадуть Україні 80 танків Leopard 1, які будуть готові до використання на полі бою до 1 червня.

Джерело: TV2

Коли Україна отримає танки Leopard 1

Виконуючий обов’язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен назава кількість танків "дуже значною".

Пожертву, перші поставки якої ми зараз побачимо, ми б назвали дуже-дуже великою. Те, що ми постачаємо 80 танків Leopard 1, — це дуже значна кількість, - сказав він.

Поульсен зараз перебуває в Берліні разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом. Вони зустрінуться з кількома данськими інструкторами, які навчають українців користуватися бронетехнікою.

Підготовка українських військових буде тривати близько місяця. Вже 1 червня танки мають бути готові до введення в експлуатацію в Україні.

Що відомо про договір Данії та Німеччини про Leopard 1

Німеччина та Данія домовилися про передачу 100 танків Leopard 1 в лютому. Наразі їх приводять у робочий стан. Країни фінансують ремонт, боєприпаси, запчастини, а також навчання українських військових.

Незважаючи на те, що танки Leopard 1 були виведені з обігу в Данії в 2005 році, Поульсен запевняє, що українці можуть отримати користь від них.

Вони мають дуже гарну здатність до стрільби та хорошу можливість орієнтуватися на місцевості. І не в останню чергу це дуже велика кількість танків, а українцям вона потрібна.

Нагадаємо, що 28 квітня понад сотня українських військових розпочали навчання на танках Leopard 1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?