Хто може перемогти у війні між Шойгу та Пригожиним — прогноз політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто може перемогти у війні між Шойгу та Пригожиним — прогноз політолога

Хто може перемогти у війні між Шойгу та Пригожиним — прогноз політолога
Джерело:  online.ua

У Росії продовжує загострюватися конфлікт між засновником Групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним та очільником Міноборони Сергієм Шойгу. За словами політолога Олега Лісного, наразі у цій боротьбі виграє саме глава російського оборонного відомства.

Джерело: "24 Канал"

У РФ набирає обертів внутрішній конфлікт

Експерт звертає увагу на те, що така внутрішня війна у країні-агресорці – це хороша новина для України.

Він також припустив, що станом на сьогодні у цій "битві павуків у банці" виграє саме Шойгу.

На цьому етапі виграє оленяр. Він, на відміну від кухаря та зека, був дуже близьким до Путіна. Він апаратний гравець. Навколо нього такі ж гравці, які знають, як витискати конкурентів, – пояснює Олег Лісний.

У Пригожина вкрай мало шансів перемогти Шойгу

На переконання політолога, у Пригожина насправді бракує сил та досвіду, щоб перемогти у боротьбі з такими гравцями.

Російський олігарх розраховував на підтримку очільника Кремля, однак помилився - Путін насамперед думає про свої інтереси.

Він подумав, що вхопив Бога за бороду і почав смикати, як хотів, але трохи перестарався. Все-таки його ресурс не такий, як в армії. Він трохи загрався і почав заходити за "червоні лінії", почав критикувати військове керівництво. Коли він промахнувся, апаратна машина Шойгу і Герасимова "запустилася" на повну, – наголошує Олег Лісний.

За словами політолога, російський диктатор робив усе можливе, щоб помирити своїх поплічників, однак йому не вдалося це зробити.

Пригожин і Шойгу ображені. Кожен тримає ніж за спиною. Час покаже, що це протистоянні знову з’явиться. Я думаю, це станеться скоро. Чи воно буде більше, ніж зараз – це питання. Але воно вже не "згасне" ніколи, – зазначає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?