Як поліпшити здоров'я мозку — неврологи назвали найкращі продукти
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як поліпшити здоров'я мозку — неврологи назвали найкращі продукти

фрукти
Джерело:  online.ua

Сьогодні ніхто більше не заперечує зв'язок між харчуванням і здоров'ям мозку. За словами науковців, дієта, багата на фрукти, овочі, цільні злаки, рослинні білки і рибу, знижує ризик розвитку деменції.

Головні тези:

  • Фрукти, які містять антиоксиданти, сприяють мінімізації вільних радикалів та зниженню окислювального стресу для нервової тканини.
  • Їжте чорницю, виноград, банани, ананас, цитрусові та авокадо для покращення роботи мозку та пам'яті.
  • Вітаміни С та К, що містяться в фруктах, допомагають підтримувати імунну систему, збільшувати приплив кисню до мозку.
  • Регулярне споживання фруктів може запобігти пошкодженню клітин мозку та дегенеративним змінам.

Чому фрукти дуже корисні для мозку

За словами нейрохірурга, доктора медицини Бетсі Гранча, одним з найважливіших факторів є високий вміст у фруктах антиоксидантів.

Саме вони допомагають мінімізувати кількість вільних радикалів, а також знизити окислювальний стрес для нервової тканини.

З окремою заявою з цього приводу також виступив доктор медицини Мілл Етьєнн.

Він звертає увагу на те, що фрукти можуть запобігти пошкодженню клітин мозку і допомагають запобігти дегенеративним змінам у мозку.

Багато фруктів містять ще дві важливі поживні речовини: вітамін С (який підтримує імунне здоров'я) і вітамін К (який допомагає збільшити приплив кисню до мозку і поліпшити концентрацію уваги). До фруктів з високим вмістом вітаміну С відносяться цитрусові, полуниця і помідори. Фрукти з високим вмістом вітаміну К — ківі, — пише Parade.

Фото: unsplash.com

На які фрукти варто звернути увагу

За словами неврологів, насамперед йдеться про чорниці та виноград, які є чудовими джерелами антиоксидантів.

Саме вони дають можливість мінімізувати окислювальний стрес і запалення в мозку та можуть допомогти повернути назад вікове зниження пізнавальних здібностей.

Не можна також забувати про банани. Вони не лише поліпшують роботу мозку, а й попіклуються про здоров'я вашого кишечника.

Що стосується ананаса, то він є якісним та доступним джерелом триптофану, що є будівельним блоком для серотоніну — хімічної речовини, рівень якої знижений у людей з депресією і тривогою.

А от в цитрусових, які відомо, міститься багато вітаміну С, який гарантуватиме вам покращення пам'яті.

Авокадо — ще один фрукт, який, на думку обох лікарів, дуже корисний для здоров'я мозку. Авокадо містить корисні жири, які важливі для функціонування і розвитку мозку. Вони можуть захищати астроцити, які є підтримувальними клітинами в нашому мозку, — наголошують експерти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?