У МОЗ розповіли, які літні фрукти зменшують біль та покращують сон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У МОЗ розповіли, які літні фрукти зменшують біль та покращують сон

У МОЗ розповіли, які літні фрукти зменшують біль та покращують сон
Джерело:  online.ua

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, якими літніми фруктами можна нормалізувати та покращити стан свого організму. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook в.о. міністра, це можна зробити, регулярно вживаючи шовковицю, вишні та черешню.

За словами Супрун, шовковиця – це аж ніяк не сміття під ногами, а дуже корисна та поживна ягода, багата на клітковину. Те саме стосується й вишні – це не просто начинка для пирогів чи сировина для наливки, а ефективне снодійне.

Шовковиця не тільки багата на розчинну і нерозчинну клітковину, але й менш калорійна, ніж яблучний сік чи молоко. Якщо людина їсть щось солодке – їй необхідно подбати про споживання клітковини. Тоді рівень цукру не зростатиме так стрімко. Чорна і червона шовковиця багаті на поліфеноли, які потрібні для здоров’я судин та захисту молекул організму від пошкодження вільними радикалами.

За хімічним складом шовковиця нагадує червоне вино і каву. У ній багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е. Ця ягода нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу. Також шовковиця покращує рівень цукру, захищає нейрони від ішемічного стресу та має певну протипухлинну дію. Щоб відчути результат, слід принаймні 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці.

У свою чергу, вишні та черешні запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, і ці кісточкові радять їсти всім дітям. Антоціани вишень – пігменти, що роблять її червоною – пригнічують ферменти циклоокисгенази так само, як ацетилсаліцилова кислота. Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром.

Уляна Супрун радить їсти вишні та черешні перед сном. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон.

«Якщо вишні, черешні чи шовковиця ростуть у вас на подвір’ї, просто помийте руки з милом, перш ніж вийти на полювання за мелатоніном та антоціанами. Якщо ви купуєте фрукти, неодмінно мийте їх. Після фруктів варто прополоскати рота водою, щоб змити кислоту», – розповіла Супрун.

Нагадаємо, що раніше виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я розповіла, кому в Україні хочуть дозволити вживання канабісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?