Якщо США не допоможуть Україні, їм доведеться допомагати Польщі та країнам Балтії — військовий Макс Колесніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Якщо США не допоможуть Україні, їм доведеться допомагати Польщі та країнам Балтії — військовий Макс Колесніков

Віталій Лубенець
Віталій Лубенець

Джерело:  Макс Колесніков

Українській військовий Максим Колесніков, який провів 11 місяців в російському полоні, поділився історією про охоронців табору для полонених, які розповідали українцям про плани “завоювати Польщу”.

Макс Колесніков поділився історією з російського полону

Військовий розповідає, що в російському таборі для полонених були корпусні начальники, які змінялися разом з охороною раз на місяць.

І от якось літом до нас заїхала нова зміна, яка дуже дивно себе повела з першого ж разу. Перший вихід на зміну був завжди знайомством, і воно не було, скажемо так, приємним. Але тут воно було дуже дивним. Новий корпусний під час ранкової перевірки почав розпитувати кожну камеру і кожного полоненого, якій підрозділ, яка посада.

Колесніков каже, що у першій по коридору камері були морські піхотинці з Маріуполя, які назвали себе.

В цілому маріупольських охорона ненавидила, і хлопцям було нелегко. Але в цей раз ми, підслуховуючі, почули щось таке: "А, морехи, знаю. В Мариуполе вы хорошо воевали, много наших положили. Да не отнекивайтесь, все знаю, война. Ну ничего, мужики. Посидите немного, мы вас по перевоспитываем, а потом вместе с вами поедем поляков е*ать! Польшу тоже освобождать надо!"

Військовий розповідає, що полонені дали окупанту призвісько "Завоеватель Польши".

Упродовж своєї зміни він розповідав про СРСР, як класно там жилося, як американці його розвалили, як українці росіян зрадили, і як після того, як вони закінчать в Україні, вони українців перевиховають, простять і “ми разом підемо на Польщу, потім на Прибалтику, а там і далі. За місяць він поїхав, взимку повернувся, але з тими ж історіями”.

Ідея про “похід до Берліна” існує серед простих росіян

Макс Колесніков каже, що згадав цю історію, тому що ідея “йти далі до Берліна” існує в Росії не лише студіях пропагандистів. Вони лише озвучують цілком поширену в його колі спілкування думку і готовність і бажання воювати далі.

До Польщі і й далі, повертати "Варшавський договір". Люди з такими ідеями там можливо і меншість, але вони впливають на рішення. А більшості така ідея РУССКИЕ ИДУТ цілком подобається.

Тому, пише Колесніков, якщо українцям не допоможуть перемогти, - США доведеться допомагати вижити Польщі, країнам Балтії, а далі хто зна, чи буде кому взагалі допомагати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?