Японія допоможе Україні у розмінуванні деокупованих територій та відновленні агросектору
Категорія
Політика
Дата публікації

Японія допоможе Україні у розмінуванні деокупованих територій та відновленні агросектору

Міністерство аграрної політики та продовольства України
Прапори Японії та України

Основною проблемою українських аграріїв є заміновані поля. В Японії пообіцяли допомогти в питанні гуманітарного розмінування та відновленні агросектору.

Японія запропонувала нову допомогу Україні

Японія та Україна будуть співпрацювати у питаннях щодо відновлення та розмінування звільнених від російської окупації територіях.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як розповіли у міністерстві, основною проблемою українських аграрії є заміновані поля. Однак у Японії пообіцяли допомогти в питанні гуманітарного розмінування та відновленні агросектору.

Підтримка фермерів включає безпосереднє фінансування та ресурсну допомогу насінням, добривами. Така допомога планується з наступного року за кошти Європейського Союзу. В проекті бюджету на 2024 рік заплановані виплати на підтримку аграріїв на деокупованих територіях – майже 800 млн гривень. Це 20 млн євро, наданих Україні ЄС. Це безповоротна допомога для сільгосппідприємців, – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Японія передала Україні авто для гуманітарного розмінування

Японський уряд 11 вересня передав Україні 24 вантажні автомобілі з маніпуляторами ISUZU підрозділам ДСНС для гуманітарного розмінування.

Сьогодні вітаємо в Україні нашого надійного партнера та друга – міністра закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші. Наша зустріч відбулася з важливої нагоди, адже японський Уряд передав 24 вантажні автомобілі з маніпуляторами ISUZU підрозділам ДСНС для гуманітарного розмінування, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що уже з наступного тижня транспорт буде доправлений до областей, які наближені до зони бойових дій та на деокуповані території.

Також у рамках угоди передбачається передача ДСНС спеціальної техніки та обладнання для проведення робіт із гуманітарного розмінування на загальну суму понад 31,5 млн доларів.

7 жовтня Україна та Японія почали перший раунд переговорів про гарантії безпеки. Східноазійська держава стала четвертою після США, Великої Британії та Канади, яка розпочала відповідні переговори з Києвом.

Також Токіо запровадив додаткові санкції проти Росії після того, як країни-члени G7 домовилися посилити заходи щодо покарання Москви за розв'язану війну проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?