Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань

Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань
Джерело:  online.ua

Україна виборола шість медалей у перший день Ігор нескорених-2023. Українці завоювали одне золото, три срібла та дві бронзи.

Джерело: Invictus Games: Team Ukraine

Україна виборола шість медалей на Іграх нескорених-2023

За підсумком дня українці завоювали шість медалей: одне "золото", три "срібла" та дві "бронзи".

Лік українським нагородам відкрив ветеран ЗСУ Вадим Мазніченко. Українець здобув "бронзу" в штовханні ядра в категорії IF6 серед чоловіків. Одразу ж у першій спробі Мазніченко показав свій найкращий результат – 6.19 метра.

Також у штовханні ядра, але в класі IF7, успішно виступив військовослужбовець Володимир Гера. Захисник завоював "срібло" з результатом 4.84 метра, який йому підкорився в п'ятій спробі.

На руці Володимира був зображений літак із підписом: "Нам потрібні F16".

Єдине "золото" для України першого дня завоював капітан команди Олександр Маковей. Військовий став найкращим у штовханні ядра серед чоловіків у класі IF8. Його переможною спробою виявилася остання, третя – на 10.4 метра.

Ще одну нагороду – вже в метанні диска – додав прапороносець збірної України на церемонії відкриття Микола Заріцький. Ветеран виборов "срібло" в класі IF1 з результатом 29.32 метра, який він показав у другій спробі.

Останнім українським учасником легкоатлетичних змагань був ветеран Нацгвардії Володимир Товкис. У метанні диска в класі IF2 він продемонстрував третій результат: "бронзу" йому приніс кидок на 22.32 метра в другій спробі.

Україна піднялася на п'єдестал і в паверліфтингу. Срібну медаль виборов ветеран Максим Зубов. У категорії IP6 серед чоловіків колишній військовий підняв найбільшу вагу серед учасників – 75 кг у третій спробі.

Що відомо про Ігри нескорених-2023

Ігри нескорених триватимуть з 9 до 16 вересня та об'єднають близько 600 учасників із 22 країн.

Турнір, який започаткував британський принц Гаррі, проходить з 2014 року. Наразі до програми змагань входять десять видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та – уперше в історії – настільний теніс.

Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017-му році. До складу української збірної-2023 ввійшли 25 учасників: військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Це найбільше представництво України за історію її участі в Invictus Games.

Українська збірна представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках. Проте деякі учасники отримали можливість зіграти й у цьому виді, але в змішаній команді разом із військовими й ветеранами з інших країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?