Українська парамедикиня Тайра стала героїнею документального мінісеріалу про Ігри нескорених
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська парамедикиня Тайра стала героїнею документального мінісеріалу про Ігри нескорених

Українська парамедикиня Тайра стала героїнею документального мінісеріалу про Ігри нескорених
Джерело:  online.ua

Українська парамедикиня Тайра стала героїнею британского документального мінісеріалу про Ігри нескорених.

Джерело: Суспільне Культура

Тайра стала героїнею британского документального мінісеріалу 

Продюсерська компанія британського принца Гаррі створила документальний мінісеріал, присвячений "Іграм нескорених". "Серце нескорених" розповідає про паралімпійців, колишніх військовослужбовців. Серед героїв серіалу — українська парамедикиня Юлія "Тайра" Паєвська.

З перших «Ігор нескорених» у 2014 році ми знали, що кожен учасник матиме свій внесок у мозаїку рішучості й стійкості. Цей серіал дасть людям з усього світу вікно у зворушливі й живі історії конкурентів на шляху до Нідерландів наступного року, — прокоментував проєкт герцог Сассекський.

"Ігри нескорених" — паралімпійські змагання для військовослужбовців та ветеранів, які заснував у 2014 році принц Гаррі.

Документальний мінісеріал складається з 5 епізодів і розповідає про учасників цих змагань, серед яких є і українські військові: Юлія "Тайра" Паєвська та її донька Анна-Софія Пузанова. У серії, героїнею якої стала "Тайра", принц Гаррі обговорює з учасниками посттравматичний синдром і вплив війни на психічне здоров’я.

У "Серці нескорених" можна побачити залаштунки проєкту, підготовку спортсменів, які тренуються та готуються до змагань. Документальний серіал не лише зосереджується на їхній фізичній підготовці, а й заглиблюється в їхні особисті подорожі зцілення та трансформації. Він демонструє, як сила спорту може допомогти оздоровити тіло та дух.

Хто така Юлія Паєвська

Юлія Паєвська — українська спортсменка та волонтерка. Понад 20 років вона займається айкідо, має 5 дан та очолює федерацію "Мутокукай Україна". У 2014-му Паєвська на Майдані надавала медичну допомогу пораненим і травмованим.

15 березня 2022 року під час евакуації поранених жінку затримали на блокпості в селищі Мангуш, що за 15 кілометрів від Маріуполя. Згодом пропагандисти зробили про жінку декілька роликів на російському ТБ.

17 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що українська волонтерка Юлія Паєвська повернулась із полону росіян.

У березні 2023 року Паєвська стала лауреаткою Міжнародної премії "Найхоробріша жінка світу" (International Women of Courage Award) від Держдепартаменту США.

Зараз Юлія Паєвська очолює робочу групу при Міністерстві оборони з медичних питань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?