Ілон Маск анонсував створення людиноподібного робота Tesla Bot
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск анонсував створення людиноподібного робота Tesla Bot

Ілон Маск анонсував створення людиноподібного робота Tesla Bot
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідник, бізнесмен та глава компанії Tesla Ілон Маск неочікувано для всіх зізнався, що бізнес із продажу електрокарів для Tesla не головне. За його словами, головна ціль на 2022 рік – створити людиноподібного робота Tesla Bot.

Джерело: CNBC

Ілон Маск розповів про створення людиноподібного робота Tesla Bot

Під час чергового заходу в Tesla, який був присвячений підбиттю фінансових підсумків четвертого кварталу 2021 року, Ілон Маск відверто зізнався, що Tesla Bot – "найважливіший продукт", над яким цьогоріч буде працювати його команда.

До речі, на тлі новин про затримки з випуском пікапа Cybertruck і вантажівки Semi, а також відсутності прогресу у розробці електромобіля за 25 000 доларів, обіцяного Ілоном Маском, розчарували акціонерів і знизили вартість акцій Tesla, попри чудові фінансові результати 2021 року, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, про робота Tesla Bot вперше стало відомо у серпні 2021 року, на "Дні Штучного Інтелекту" - тоді на сцену вийшла людина у костюмі робота, який отримав кодове ім'я Optimus.

Tesla Bot Optimus (фото - tesla.com)

Не можна не згадати про те, що анонсованого робота сприйняли не надто серйозно. Багато експертів називали Optimus просто фантазією Маска. Проте винахідник згодом підтвердив, що його команда справді планує створити робота. На його переконання, Tesla Bot має усі шанс отримати індивідуальність і стати для людини хорошим другом.

Я вважаю, що згодом його потенціал буде значнішим, ніж у автомобільного бізнесу. Якщо замислитися над економікою, то її основа — це праця. То що станеться, якщо не буде дефіциту робочої сили? Я не можу сказати зараз, що це може означати економіку. У цьому сенсі Оптімуса. Тож він дуже важливий,— наголосив винахідник.

Ілон Маск також плекає надію, що може зробити революцію в економіці, якщо його робот навчиться виконувати завдання, які зараз доступні лише людям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?