Китай представив найбільшого у світі військового робота — моторошне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай представив найбільшого у світі військового робота — моторошне відео

Китай представив найбільшого у світі військового робота — моторошне відео
Джерело:  online.ua

У Китаї розробили модель чотирилапого робота - за словами експертів, наразі він є найбільшим у своєму класі. Вони також звертають увагу на те, що головним завданням робота є допомога військовим у доставці вантажів та розвідувальних місіях.

Джерело: Aroged

Що відомо про чотирилапого китайського робота

Згідно з останніми даними, новостворений робот може переносити вантажі до 160 кілограмів і бігти зі швидкістю до 10 км/год.

Окрім того, наголошується, що структура платформи дозволяє автономно виконувати складні бойові завдання у різних ландшафтах на пересіченій місцевості – у скелях, траншеях, на луках, у полях, пустелях, снігу та на залитих брудом дорогах.

Попри те, що модель, за даними розробників, є найважчим і найбільшим чотирилапим роботом у світі, вона як і її менші побратими здатна бігати, стрибати, повертатися і ходити по діагоналі. Платформа має 12 модулів та сучасні сенсори, що дозволяють збирати тактичну інформацію з поля бою та оптимізувати військову логістику, - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що модель можна використовувати в операціях, що відбуваються за будь-якої погоди в зонах бойових дій з високим рівнем ризику, у віддалених прикордонних зонах, у складному середовищі, перебування в якому надто утруднене для солдатів-людей.

Варто звернути увагу на те, що у найближчому майбутньому промислова автоматизація у КНР обіцяє значно зрости, якщо влада держави зможе нарешті реалізувати план з подвоєння кількості роботів. В плані профільного міністерства Китаю вказано, що потірбно протягом п'яти років інтегрувати роботів в усі ключові галузі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?