Ілон Маск продасть 10% акцій Tesla через своїх підписників
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск продасть 10% акцій Tesla через своїх підписників

Ілон Маск продасть 10% акцій Tesla через своїх підписників
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідник та підприємець Ілон Маск планує продати 10% акцій Tesla після рішення своїх підписників у соцмережі Твіттер.

Джерело: Твіттер Ілона Маска

Ілон Маск продасть 10% акцій Tesla після опитування в соцмережі

Ні для кого не секрет, що Ілон Маск обожнює спілкуватися зі своїми однодумцями у соціальних мережах. Так, цього разу бізнесмен неочікувано для всіх опублікував у своєму Твіттері опитування. Він запитав у підписників, чи варто йому продавати 10% акцій однієї зі своїх компаній – Tesla, щоб заплатити податки. Маск звернув увагу на те, що вчинить винятково так, як вирішить аудиторія, незалежно від результату голосування.

За словами підприємця, він майже не отримує грошових компенсацій за свою роботу в Tesla та SpaceX, тому продаж акцій для нього є єдиною можливістю не лише отримати живі гроші, а й сплатити податки.

Що цікаво, більшість авторитетних фінансових експертіі обурила легковажність бізнесмена та ідея з опитування у соцмережі.

Варто зазначити, що підписники Ілона Маска у соцмережі проголосували за те, що б він продав свої акції та заплатив податки. Це рішення підтримали 57,9% фанатів мільярдера, проти виступили 42,1%. Що важливо розуміти, 3 519 252 мільйонів людей стали учасниками цього опитування.

Аналітики припускають, що бізнесмен розраховував на інший результат. За їхніми словами, вкидання на ринок такої кількості акцій неминуче і негативно позначиться на їх ціні на торгах 8 листопада - це стане серйозним ударом для простих акціонерів, у яких в цінні папери вкладено невеликі заощадження.

За попередніми даними, продаж десяти відсотків акцій, які належать Ілону Маску, зможе принести йому від 21 до 25 мільярдів доларів.

Не можна також не згадати про те, що раніше Ілон Маск заявляв, що може продати частину своїх акцій Tesla на користь Всесвітньої продовольчої програми, щоб врятувати людство від голоду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?