Ілон Маск спровокував новий масштабний обвал ціни біткоїна
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск спровокував новий масштабний обвал ціни біткоїна

Ілон Маск спровокував новий масштабний обвал ціни біткоїна
Джерело:  online.ua

Ціна найвідомішої криптовалюти біткоїн вперше майже за три місяці впала нижче 45 тисяч доларів після того, як відомий винахідник та засновник виробника електромобілів Tesla Ілон Маск публічно припустив, що компанія може продати або вже продала свої біткоїн-активи.

Джерело:  Bloomberg

Чому ціна біткоїна почала стрімко падати

Варто звернути увагу на те, що стрімкий обвал ціни біткоїна почався після того, як бізнесмен погодився з одним із користувачів в соціальній мережі Твіттер, який написав, що в наступному кварталі власники криптовалюти дуже засмутяться, коли дізнаються, що Tesla позбулася біткоїн-активів, що залишилися у неї.

За словами журналістів, 16 травня винахідник протягом декількох годин дискутував з декількома користувачами Twitter, які критикували зміну його позиції щодо криптовалют.

Як стверджує бізнесмен, зміна його позиції була спровокована екологічними проблемами, пов'язаними зі споживанням електроенергії для здійснення біткоїн-транзакцій.

Що раніше Ілон Маск говорив про біткоїн

13 травня відомий винахідник Ілон Маск офіційно заявив, що Tesla призупинить прийом біткоїнів як засобу оплати через неекологічний спосіб отримання цієї криптовалюти.

"Ми стурбовані зростаючим використанням викопного палива, особливо вугілля, яке має гірші показники шкідливих викидів, для майнінгу і операцій з біткоїном", – наголосив Ілон Маск в соціальних мережах.

Окрім того, бізнесмен звернув увагу на те, що Tesla не продаватиме свої біткоїни і використовуватиме їх для операцій, поки видобуток криптовалюти не йтиме за допомогою "стійких джерел енергії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?