Ілон Маск створив компанію з дослідження штучного інтелекту — WSJ
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск створив компанію з дослідження штучного інтелекту — WSJ

Ілон Маск створив компанію з дослідження штучного інтелекту — WSJ
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен Ілон Маск створив нову компанію X. AI, яка працюватиме в галузі штучного інтелекту. Компанія Маска конкуруватиме з компанією OpenAI, котра створила ChatGPT.

Джерело: The Wal Street Journal

Маск створив компанію-розробника штучного інтелекту

Назва компанії Маска збігається із брендингом назви X Corp., яку він присвоїв Twitter. Цей крок є частиною планів мільярдера створити під брендом "X" "додаток для всього".

Маск – єдиний вказаний директор компанії, а Джаред Бірчалл, який керує сімейною інвестиційною фірмою Маска Excession, позначений як секретар компанії.

У документі, який цитує видання, зазначено, що Маск зареєстрував бізнес 9 березня 2023 року.

Маск раніше найняв Ігоря Бабушкіна, вченого з лабораторії штучного інтелекту DeepMind, що належить корпорації Alphabet. ЗМІ з посиланням на джерела також повідомляє, що підприємець активно намагався найняти людей із компанії OpenAI, але практично безрезультатно, — повідомляють видання.

Зараз Tesla та Twitter, що належать Маску, збирають команду фахівців у галузі штучного інтелекту, а глава компаній веде переговори з інвесторами Tesla та SpaceX про залучення капіталу у стартап.

Чутки про те, що Маск засновує компанію зі штучним інтелектом, ходять протягом кількох днів, а звіт Business Insider показав, що Маск придбав тисячі графічних процесорів, необхідних для створення великої мовної моделі — систем штучного інтелекту, здатних отримувати величезні обсяги контенту та створювати людські тексти чи реалістичні зображення, подібно до технології, що використовує ChatGPT.

Японія планує використовувати ШІ в роботі уряду

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда зустрівся з генеральним директором OpenAI Семом Альтманом. Вони обмінялися думками щодо технологічного прогресу та переваг штучного інтелекту, а також його ризиків, серед яких порушення конфіденційності та авторських прав.

Візит Альтмана до Японії став першою міжнародною поїздкою з моменту запуску ChatGPT.

Після зустрічі гендиректор OpenAI Альтман заявив, що розглядає можливість відкриття офісу та розширення послуг у Японії.

Ми сподіваємося... побудувати щось чудове для японців, зробити моделі кращими для японської мови та японської культури, — сказав Альтман.

Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно підтвердив, що Японія оцінить можливість впровадження технології штучного інтелекту, такої як чат-бот OpenAI ChatGPT, але після вивчення переваг і ризиків.

Таро Коно, міністр, відповідальний за цифрову трансформацію Японії, висловив сподівання, що технології штучного інтелекту “суттєво сприятимуть” урядовим реформам стилю роботи.

Проте зауважив, що найближчим часом буде важко запровадити ChatGPT у державних установах через такі проблеми, як “машинно згенерована неправда”.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?