Ілон Маск виступив з новою провокацією проти Apple через електрокари
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск виступив з новою провокацією проти Apple через електрокари

Ілон Маск виступив з новою провокацією проти Apple через електрокари
Джерело:  online.ua

Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск виступив на пресконференції та розкритикував корпорацію Apple одразу за кількома напрямки, серед яких було використання дорогоцінних ресурсів.

Джерело: CNBC

За словами бізнесмена та одного з найбагатших людей світу, він невдоволений використанням з боку Apple рідкоземельного кобальту в продукції.

Він звернув увагу на помилкове уявлення щодо використання в Tesla надзвичайної кількості кобальту. Водночас Apple споживає набагато більше цього коштовного ресурсу, зокрема під час виробництва акумуляторів.

“Якщо брати середні показники, ми можемо використовувати 2% кобальту, в порівнянні, скажімо, з Apple, яка використовує 100%”, - пояснив Маск.

Цей нюанс - споживання кобальту - виявився останніми роками надзвичайно чутливим для суспільства й великих компаній. Великих виробників викрили на порушенні прав людини та використання дитячої праці під час видобутку ресурсу.

Наприклад, відповідні інциденти тривали в ДР Конго. Світові медіа два роки тому проінформували про позови з цього приводу проти Tesla та Apple.

Після Маск звернув увагу на монополізм “яблучників” щодо аплікацій у системі App Store. Політику “відгородженого саду” систематично критикують у різних країнах - з боку розробників, юристів, інших компаній. Також проти корпорації регулярно подають позови за монополізм.

Сам Маск стверджує, що не хоче “відгородженого саду” для ринку електромобілей.

“Це не для того, щоб створити “відгороджений сад” і використовувати його для ударів по наших конкурентах, як це робиться деякими компаніями”, - наголосив він.

Під час згадки слова “Apple” підприємець демонстративно покашляв.

Tesla та Apple наразі не можуть бути конкурентами, однак остання згідно з повідомленнями, вже тривалий час розроблює власний електрокар. Це навіть буцімто спричинило перехід частки менеджерів і технічних фахівців з Tesla до цієї компанії. Наприклад, в Apple перейшов Даг Філд, який працював близько 5 років в Ілона Маска.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?