Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера

Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера
Джерело:  online.ua

Американський мільярдер і засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск зробив несподіване зізнання. На весь світ він заявив, що страждає синдромом Аспергера. Цю новину Маск подав у жартівливій формі, натякнувши, що саме психічний розлад спонукає його писати в Twitter неоднозначні речі.

Джерело: SNL

Маск зробив зізнання про синдром Аспергера у вступному слові до випуску гумористичної програми Saturday Night Live (SNL) на телеканалі NBC, в яку його запросили ведучим.

"Мій виступ сьогодні - історичний, адже я стану першим ведучим SNL з Аспергером. Принаймні першим, хто в цьому зізнався", - сказав Маск.

Підприємець визнав, що його неоднозначні твіти можуть бути образливими для деяких людей.

"Послухайте, я знаю, що іноді говорю і пишу дивні речі, так уже влаштована мій мозок. Всім, кого я образив, я хочу сказати наступне. Я створив електромобілі і відправляю людей на Марс, ви думали, я буду спокійним і нормальним чуваком? " - виправдався за свої пости Маск.

Синдромом Аспергера - що це за хвороба

Синдромом Аспергера - це розлад аутистичного спектру. У людей, які страждають синдромом Аспергера, бувають труднощі зі спілкуванням і соціалізацією, але їм нерідко властиві підвищені когнітивні і вербальні здібності.

До речі, глава Tesla не перший ведучий шоу SNL з таким діагнозом. У 2003 році ведучим одного з випусків Saturday Night Live став колишній учасник телепередачі актор і комік Ден Ейкройд, який неодноразово розповідав про наявність у нього синдрому Аспергера. Такий діагноз поставили і еко-активістці Греті Тунберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?