Імперії руйнуються: ЗСУ записали звернення до білорусів
Категорія
Світ
Дата публікації

Імперії руйнуються: ЗСУ записали звернення до білорусів

Імперії руйнуються: ЗСУ записали звернення до білорусів
Джерело:  online.ua

Збройні сили України записали особливе звернення до білоруського народу із закликом не вступати у війну проти нашої країни на боці РФ.

Джерело: Фейсбук-сторінка ЗСУ

ЗСУ закликають білорусів не воювати проти України

Наші захисники нагадали білорусам про те, що Україна ніколи не погрожувала Білорусі та з 24 лютого жодного разу не відповіла на удари по Україні та вторгнення на її землю з території Білорусі.

Українські воїни закликають білоруський народ не виконувати злочинні накази керівництва щодо вступу у війну проти України та не ділити з Росією відповідальність за воєнні злочини.

Окрім того, у ЗСУ пропонують тим, кого все ж переправлять через український кордон зі зброєю в руках, здаватися в полон. У такому разі їм нічого не загрожуватиме.

Якщо армія Білорусі підтримає російську агресію, ми відповімо. Відповімо так само жорстко, як відповідаємо всім окупантам на території України…Ми закликаємо вас не ховати ваших синів, чоловіків, батьків, братів, загиблих за амбіції і страх Путіна і Лукашенка втратити свою владу. Диктатори йдуть у небуття, військові злочинці так чи інакше опиняються на лаві підсудних. Стіни падають, і кремлівська теж не вічна. Імперії руйнуються, залишаються народи, звичайні люди, які можуть бути друзями, а можуть - ворогами, - наголошують бійці ЗСУ.

Що важливо розуміти, 20 жовтня Генштаб ЗСУ попередив українців та міжнародну спільноту, що загроза повторного наступу з території Білорусі зростає, але напрямок наступу можуть змінити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?