Імпорт вугілля з Росії склав левову частку від загального показника – ДМС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Імпорт вугілля з Росії склав левову частку від загального показника – ДМС

Імпорт вугілля з Росії склав левову частку від загального показника – ДМС
Джерело:  online.ua

Судячи з даних Державної митної служби, за цей рік Україна імпортувала з Росії 64,67% вугілля від загальної кількості постачань. Другою країною за кількістю надходжень цієї копалини є Сполучені Штати. Їхня частка складає 19,25%, далі йде Казахстан з 10,67%. У випадку з РФ йдеться про суму в 1,34 млрд доларів за надходження копалин. Такі останні дані Державної митної служби.

Джерело: ДМС

Цьогорічні показники – на третину більші, ніж торік. Деталізуючи, зауважимо: якщо за аналогічний період минулого року країна закупила вугілля та антрациту на 1,56 млрд дол., то в 2021-му – на 2,07 млрд дол.

Тим часом основними країнами, куди Україна сама постачала вугілля залишаються Словаччина, Угорщина та Болгарія.

Енергетична криза в Україні

Раніше ми повідомляли, що в Україні склалась непроста ситуація з запасами вугілля. Україна ввійшла в опалювальний сезон з найбільшим дефіцитом вугілля в історії. За різними даними його запаси на ТЕЦ були втричі, а то й вп'ятеро нижчими, ніж необхідні показники для цієї пори року.  Попри підтримку шахтарів, видобуток і далі скорочується, тож країна змушена нарощувати закупівлі вугілля в РФ., Крім того, Росія блокує постачання вугілля до України залізницею зі сходу, відтак його імпортують морем.

Станом на середину грудня, запаси вугілля на складах теплових електростанцій України становлять 459,6 тис. тонн. Для порівняння, минулого року в грудні запаси становили 1,3 млн тонн. "Центренерго" стикається з проблемами при закупівлі вугілля, враховуючи його дефіцит на світових ринках.

Затримання  ексглави Міненерго за контрабанду вугілля з ОРДЛО

Цього місяця ми повідомляли, що суд дозволив затримати ексглаву Міненерго за контрабанду вугілля з ОРДЛО. У листопаді слідчі СБУ і Держбюро розслідувань заочно вручили Володимиру Демчишину підозру в контрабанді вугілля з окупованого Донбасу. Згідно з зібраною розслідувачами цих відомств інформацією, взимку 2014 — 2015 року він призначив на посади держпідприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "Л/ДНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?