Індія чи Китай. Хто лідирує за кількістю населення у 2023
Категорія
Світ
Дата публікації

Індія чи Китай. Хто лідирує за кількістю населення у 2023

Індія чи Китай. Хто лідирує за кількістю населення у 2023
Джерело:  online.ua

ООН спрогнозували, що до кінця 2023 року Індія зможе обігнати Китай за кількістю населення. Якщо це станеться, країна стане найбільш густонаселеною у світі.

Джерело: Reuters

Індія може обігнати Китай за населенням

За оцінками ООН, до середини 2023 року в Індії буде на 2,9 млн більше людей, ніж у Китаї..

Демографічні дані Фонду народонаселення ООН “Звіт про стан народонаселення світу, 2023” оцінюють населення Індії в 1428,6 млн осіб або 1,4286 млрд. У той час в Китаї налічується 1,4257 млрд осіб.

Повідомляється, що в останньому звіті глобального органу не вказується дата, коли саме відбудуться зміни.

Представники ООН пояснили, що неможливість визначити дату зумовлена “невизначеністю” даних, що надходять з Індії та Китаю, особливо тому, що востаннє перепис населення Індії проводився в 2011 році, а наступний, який мав відбутися в 2021 році, було відкладено через пандемію коронавірусу.

Минулого року населення Китаю скоротилося вперше за 60 років. Цей “історичний поворот”, за повідомленням Reuters, ознаменує початок тривалого періоду зменшення кількості громадян з глибокими наслідками для економіки та світу.

Вчені прогнозують швидке та масштабне скорочення населення Землі

Минулого року ООН озвучувала прогноз, що населення планети сягне 9,7 мільярда до 2050 року і зросте до 10,4 мільярда до 2100 року. Згодом, як стверджують представники Організації, населення сягне 11 мільярдів.

Проте після завершення масштабного дослідження науковці дійшли висновку, що населення Землі буде стрімко скорочуватися у найближчі десятиліття й до кінця 2100 року налічуватиме усього 6 мільярдів.

Зокрема, скорочення чисельності населення стане причиною старіння людства загалом, а також зменшення частки людей працездатного віку, що стане додатковим тягарем для молодого покоління, яке буде вимушене фінансувати охорону здоров’я та пенсійне забезпечення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?