Індія має проблеми із оплатою нафти РФ вище за встановлену стелю цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Індія має проблеми із оплатою нафти РФ вище за встановлену стелю цін

Індія має проблеми із оплатою нафти РФ вище за встановлену стелю цін
Джерело:  online.ua

Нафтопереробники в Індії затримують виплати за російську нафту, яку було придбано за цінами, вищими за встановлений західними країнами ліміт цін.

Джерело: Reuters

Що відомо про проблеми із оплатою російської нафти в Індії 

Зокрема, нафтопереробні компанії в Індії затримують платежі за російську нафту, куплену за ціною вище 60 доларів за барель.

Ніхто не заважає нам купувати російську нафту за ціною, яка перевищує встановлений граничний рівень. Ми не користуємося західними правилами, - йдеться у заяві міністра нафти Індії Панкаджа Джейна.

У разі, якщо ціна на російську нафту вища за граничну, компанії самостійно знаходять альтернативні механізми розрахунків.

За його словами, більша частина поставок російської нафти до Індії здійснюється за ціною, нижчою від граничної. Він також сказав, що Індія прагне купувати нафту зі знижками в інших країнах, залежно від сорту.

Reuters пише, що Індія значно збільшила імпорт нафти з Росії від початку агресії Кремля проти України.

Росія збільшує експорт сирої нафти 

За інформацією Bloomberg, експорт сирої нафти з Росії не демонструє ознак зниження, попри заяви країни-агресорки про скорочення видобутку.

Автори матеріалу зазначають, що Росія щодня відправляє на експорт близько 3,4 млн барелів протягом останніх двох тижнів.

 Попит з боку решти покупців з Росії - переважно з Китаю, Індії та Туреччини -допоміг обсягам досягти нового максимуму в середньому за чотири тижні.

При цьому у матеріалі зазначається, що перевезення нафти морськими шляхами не відображають скорочення видобутку, яке, за даними Московського Міністерства енергетики, в березні склало 700 тис барелів на день.

станні дані показують, що темпи переробки практично не змінилися з початку року і до 19 квітня були на 720 000 барелів на день вище, ніж за той же повний місяць минулого року.

Скорочення виробництва, яке мало початися в березні, вже повинно було почати проявлятися в цифрах експорту, але цього не сталося. У Росії відносно мало складських потужностей, які вона може використовувати в якості буфера на випадок скорочення видобутку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?