Індія та Китай почали купувати нафту РФ вище встановленої стелі цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Індія та Китай почали купувати нафту РФ вище встановленої стелі цін

Індія та Китай почали купувати нафту РФ вище встановленої стелі цін
Джерело:  online.ua

У квітні переважна кількість російської нафти, що експортується до Індії та Китаю, була придбана за цінами, що перевищують встановлений країнами Заходу ліміт у 60 доларів за барель. 

Джерело:  Reuters

Чому Індія та Китай порушують встановлений Заходом ліміт цін на російську нафту 

Це означає, що Кремль отримує вищі доходи, попри спроби Заходу скоротити фінансування Росією війни проти України, - зазначають автори матеріалу.

Ті, хто підтримує ідею обмеження цін на російську нафту, переконані, що це дозволяє знизити доходи Кремля від продажу енергоносіїв, однак противники вважають, що встановлений ліміт цін на нафту занадто м'який, щоб змусити Кремль відмовитись від продовження війни проти України.

Вантажі російської нафти Urals, відвантажені в першій половині квітня, переважно прямують до портів Індії та Китаю. На Індію припадає понад 70% морських поставок цього сорту цього місяця, а на Китай - близько 20%, - підкреслюють автори матеріалу.

Індія та Китай не погодилися дотримуватися межі цін на нафту, але Захід сподівався, що загроза санкцій може утримати трейдерів від допомоги цим країнам у купівлі нафти вище за ліміт.

На Росію чекає економічний крах через західні санкції 

Глава Нацбанку Андрій Пишний зазначив, що введені США та ЄС санкції проти Росії працюють і на країну агресора невдовзі очікує остаточний економічний крах.

Санкції працюють. Це перша новина. Як би нас не намагалися переконати в тому, що ні. Працюють і працюють потужно. І тут треба подякувати Сполученим Штатам, адміністрації Байдена. Тут треба подякувати Європейському Союзу за нові, більш масштабні, сміливі, глибокі пакети санкційного тиску на Російську Федерацію, - зазначив Пишний.

За його словами, дію санкцій на країну-агресора можна побачити, уважно читаючи статистику.

А ще, ви знаєте, треба слухати уважно і дивитися на обличчя глави Центрального банку РФ Набіуліної, як вона нервує, розуміючи, що санкції США і Європи, якими були заблоковані активи Фонду національного добробуту Росії, який, по суті був гаманцем, за рахунок якого фінансувалася ця війна... працюють, і вона розуміє, що вже в наступному півріччі вона має вдатися до покриття бюджетного дефіциту РФ за рахунок друку грошей. Це запускає спіраль. Ця спіраль призведе Росію до економічно-фінансового краху, а політичний режим Путіна - до банкрутства, - пояснює глава НБУ.

Він також зазначив, що, за різними версіями, на Заході заблоковано від 300 до 350 млрд доларів коштів центробанку РФ.

Я б до цього ще додав заблоковані активи російських олігархів, які є прямими співучасниками цієї війни і бенефіціарами путінського режиму, і тими, хто його підтримує і продовжує далі фінансувати. Тому вони мають понести відповідну відповідальність, в тому числі матеріальну, - зазначив Пишний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?