Індія переконує РФ та Китай підтримати заяву G20 про війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Індія переконує РФ та Китай підтримати заяву G20 про війну в Україні

Індія переконує РФ та Китай підтримати заяву G20 про війну в Україні
Джерело:  online.ua

Індія прагне переконати РФ та Китай підтримати спільну заяву більшості країн-членів G20 стосовно розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Джерело:   Bloomberg

Індія вимагає від РФ та Китаю визнання війни в Україні 

За інформацією видання, наразі проводиться робота із усунення розбіжностей перед зустріччю керівників МЗС країн G20.

На зустрічі міністрів фінансів та голів центральних банків G20 минулими вихідними не вдалося досягти консенсусу щодо опису російської агресії проти України, - йдеться у матеріалі видання.

Зазначається, що Індія змушена була опіблікувати висновковий документ у якості головуючої держави в G20 замість традиційного спільного комюніке, адже РФ та Китай виступили проти терміну "війна" стосовно конфлікту в Україні.

Зокрема, під час брифінгу напередодні зустрічі керівників МЗС країн G20 голова МЗС Індії Вінай Кватра зазначив, що частиною обговорення буде розв'язана Кремлем злочинна війна проти України.

Однак Індія не може вирішувати результат зустрічі міністрів закордонних справ. Індія підтримує кінцеву заяву на торішньому саміті лідерів в Індонезії.

Усього за кілька годин до зустрічі МЗС Росії звинуватило США та Європейський союз у "тероризмі та підбурюванні до агресії в Україні", натякаючи на труднощі, з якими зіткнеться Індія.

Ми сподіваємося, що міжнародна спільнота відіграє конструктивну роль у деескалації ситуації та сприянні політичному врегулюванню кризи, - заявила спікер МЗС Китаю Мао Нін.

На саміті у листопаді 2022 року у спільній декларації згадувалася "війна в Україні", а не "війна Росії проти України". Це робилось для того, аби її підписали якнайбільше лідерів G20.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?