Індія припинила купляти російську зброю — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Індія припинила купляти російську зброю — Bloomberg

Індія припинила купляти російську зброю — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Індія припинила закупівлю російської зброї через нездатність сторін домовитись щодо способів оплати.

Джерело:  Bloomberg

Індія відмовилась від купівлі російської зброї 

Співрозмовники видання з індійського уряду зазначили, що поставки російської зброї до Індії були перервані через відмову уряду платити росіянам у доларах США.

Зокрема, влада Індії боїться запровадження вторинних санкцій у такому разі.

Так, між Росією та Індією були підписані контракти на суму в понад 2 млрд доларів та кредити на суму в понад 10 млрд доларів, призначені на закупівлю запчастин та двох зенітно-ракетних установок С-400.

За інформацією видання, поставки були заморожені майже рік тому.

Що відомо про провал переговорів між Росією та Індією

Переговори щодо використання інших валют ні до чого не призвели. Москва відмовляється приймати індійські рупії через нестабільність курсу цієї валюти. Індія не хоче укладати угоду в рублях, побоюючись, що в такому разі вона не зможе придбати озброєння за реальними ринковими цінами.

Серед обговорюваних варіантів були також євро та дірхам (валюта Обʼєднаних Арабських Еміратів), проте використання цих валют для оплати зброї може викликати пильну увагу з боку США і буде невигідне Індії через несприятливий валютний курс.

Ідею розплатитися за зброю індійськими товарами важко реалізувати: російський експорт до Індії значно перевищує імпорт звідти.

Відсутність постачання компонентів та запасних частин становить особливу проблему для Індії, на озброєнні якої перебувають понад 250 винищувачів СУ-30, понад 1 тис 200 танків Т-90 та сім субмарин російського виробництва.

За словами індійських представників, вони не впевнені у здатності Росії продовжувати регулярне технічне обслуговування бойової техніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?