Індійці масово кинули WhatsApp заради Signal після жарту — його нібито розробили на санскриті
Категорія
Технології
Дата публікації

Індійці масово кинули WhatsApp заради Signal після жарту — його нібито розробили на санскриті

Індійці масово кинули WhatsApp заради Signal після жарту — його нібито розробили на санскриті
Джерело:  online.ua

Індійців закликали кинути месенджер WhatsApp заради нового додатку Signal, який набув більшої популярності на тлі скандалу з Facebook. Привід, який використав анонімний жартівник для цього виявився 100-відсотковою вигадкою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vice.

За словами автора фейку, Signal - це повністю індійська розробка. Месенджер створив син бідного сільського вчителя зі штату Уттар-Прадеш. Він отримав освіту з програмування в Індійському інституту технологій.

Пізніше навіть експерти NASA та ЮНЕСКО визнали розробку найкращою у 2021 році, оскільки програміст використав санскрит у коді. Так жартівник закликав індійців підтримати власну країну та прославити її знову на весь світ.

Іншою тезою фейку стала нібито відмова адміністрації WhatsApp від підтримки розсилки типу "Добрій ранок!". Вони упродовж останніх років стали надзвичайно популярними серед мешканців країни, багато з яких буквально починають з листівок свій день. Сам проєкт нібито має за пів року закритися, оскільки індійці перевантажили його своїми листівками.

Люди, які кинулися завантажувати Signal, виявили неспроможність перевірити інформацію. Ще більше підігріла таку "паніку" ситуація навколо WhatsApp та Facebook, якому користувачі месенджера зобов'язані будуть у майбутньому передавати всю свою інформацію.

Упродовж кількох днів мільйони людей змінили аплікацію від американської компанії на Telegram, який не передає дані жодному власнику "нагорі".

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні бізнесмен Павло Дуров, засновник популярного месенджера Telegram, закликав користувачів переходити на систему Android. На такий заклик майже миттєво відреагували акції медіагіганту Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?