Іноземні експерти попереджають українців про серйозні провокації РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Іноземні експерти попереджають українців про серйозні провокації РФ

Іноземні експерти попереджають українців про серйозні провокації РФ
Джерело:  online.ua

Американські фахівці почали бити на сполох через нові заплановані провокації РФ - згідно з їхніми прогнозами, після масштабної кібератаки на сайти України можливі серйозніші атаки, які можуть зіпсувати життя простих громадян.

Джерело:  Reuters

Українці можуть лишитися без світла, тепла і грошей через РФ

За словами іноземних експертів, російські кіберзлочинці можуть готувати серйозніші кібератаки на критично важливу інфраструктуру нашої країни.

У міру зростання напруженості ми можемо очікувати агресивнішої кіберактивності в Україні і, можливо, в інших місцях, — наголошує фахівець із розвідки американської компанії з кібербезпеки Mandiant Джон Халтквіст.

Як стверджує аналітик, насамперед йдеть про руйнівні атаки, націлені на критично важливу інфраструктуру. Халтквіст також порадив українській владі активно розпочати підготовку.

Журналісти звертають увагу на те, що що втручання кіберзлочинців у роботу лікарень, енергетичних компаній та фінансову систему донедавна були рідкістю.

Фото — unsplash.com

Але організовані кіберзлочинці, багато з яких живуть у Росії, в останні два роки агресивно переслідували установи за допомогою програм-вимагачів, заморожування даних та комп'ютерного обладнання, необхідного для догляду за пацієнтами лікарень. Згідно з судовими розглядами, повідомленнями ЗМІ та медичних працівників, у деяких випадках ці втручання призводили до загибелі пацієнтів, - йдеться в повідомленні.

На переконання колишнього очільника відділу кібербезпеки CrowdStrike Дмитра Альперовича, якщо команда російського президента Володимира Путіна наважиться на нове вторгнення в Україну, це супроводжуватиметься кібератаками.

Ці кібератаки, найімовірніше, будуть руйнівними, але не фатальними. Це буде другорядне шоу. Основне шоу буде на землі, – попередив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?