Instagram тестує функцію сповіщення користувачів про збої в мережі
Категорія
Технології
Дата публікації

Instagram тестує функцію сповіщення користувачів про збої в мережі

Instagram тестує функцію сповіщення користувачів про збої в мережі
Джерело:  online.ua

Команда додатку для обміну фотографіями Instagram оголосила, що тестує функцію повідомлення користувачів про збої в роботі або технічні проблеми соцмережі прямо в додатку. Тест буде проходити в Сполучених Штатах і триватиме кілька місяців.

Джерело:  Financial Express

Не так давно, 4 жовтня, світ став свідком шестигодинного відключення по всьому світу, через яке 3,5 мільярда користувачів компанії були позбавлені можливості використання сервісу і доступу до соціальних мереж і служб обміну повідомленнями. WhatsApp, Instagram і Messenger - всы три популярні програми не працювали.

Відповідно до звітів користувачів групи веб-моніторингу Downdetector, напередодні в понеділок багато користувачів зіткнулися з технічними збоями в Instagram. Компанія також планує випустити функцію, яка допоможе користувачам дізнатися, чи знаходиться їх обліковий запис під загрозою відключення.

Розслідування з приводу заподіяння шкоди підліткам в Instagram

Facebook, який, як відомо, є власником Instagram, також бореться зі звинуваченням колишньої співробітниці, що стала інформатором у внутрішніх справах компанії, Френсіс Хауген. За її словами, соціальна мережа постійно ставить на перше місце прибуток, а не припинення розпалювання ненависті і дезінформації. Хауген надала документи про внутрішнє розслідування для Wall Street Journal, з приводу заподіяння шкоди підліткам (дівчаткам) в Instagram.

Журналісти наводять приклад дівчини-підлітка, яка приєдналася до платформи в 13 років. Вона проводила в Instagram по три години на день і захоплювалася, здавалося б, ідеальним життям і тілами інфлюенсерів в фітнесі. В кінцевому підсумку у дівчинки почався розлад харчової поведінки.

Згодом Френсіс також відвідала Сенат для надання свідчень в рамках слухань «Про захист підлітків онлайн» в якості свідка.

«Я тут сьогодні тому, що я вірю в те, що Facebook шкодить дітям, збільшує розбіжності між людьми і послаблює нашу демократію. Керівництво компанії знає, як зробити Facebook і Instagram безпечніше, але не робить необхідних змін, тому що ставить на чільне місце астрономічний прибуток - і тут потрібні дії з боку Конгресу "- заявила вона.

Хауген також стверджує, що бажання заробити підштовхує соцмережу просувати контент з суперечливим змістом, що провокує агресію і ворожнечу.

Читайте також:

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

  • ЄС оштрафував WhatsApp на рекордну суму — відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?