Instagram тестує функцію з вимкненням позначки "прочитано"
Категорія
Технології
Дата публікації

Instagram тестує функцію з вимкненням позначки "прочитано"

Instagram
Джерело:  TechCrunch

Користувачі Instagram зможуть обирати – залишити чи прибрати позначку "прочитано" у приватних повідомленнях.

Що відомо про нову функцію в Instagram

Ця функція дозволить користувачам вимкнути позначку, і навіть якщо вони відкриють чиєсь повідомлення, то ніхто не побачить цього.

Ми почули ваші відгуки й почали тестувати нову функцію, яка дозволяє вимикати позначки про прочитання у ваших DM. Незабаром люди зможуть самі обирати, коли показувати іншим, що вони прочитали їхні повідомлення, — йдеться в повідомленні Моссері.

Фото – techcrunch.com

Керівник Instagram опублікував скриншот меню Privacy&Safety ("Конфіденційність і безпека"). Доступ до нього можна отримати, натиснувши на назву профілю під чатом. Якщо користувачі беруть участь у тестуванні, вони побачать перемикач для вимкнення опції про позначення "Прочитано" в розділі "Хто може бачити вашу активність".

Чи потрібно буде вмикати опцію для кожного чату окремо та чи можна буде увімкнути її для всіх чатів одночасно — поки невідомо.

У Meta не уточнили, як і де компанія тестує цю функцію та коли вона буде доступною для всіх користувачів.

Компанія також планує впровадити наскрізне шифрування за замовчуванням для приватних повідомлень в Instagram, як тільки завершить інсталювання цієї функції в Messenger.

Водночас видання зауважує, що Instagram "спізнюється" з цією функцією, бо навіть у WhatsApp (що також належить Meta) цю опцію впровадили ще у 2014 році.

Meta планує зробити платні версії Instagram і Facebook без реклами

Компанія Meta планує створити платні версії Facebook і Instagram, у яких не буде реклами.

Відсутність реклами може допомогти Meta уникнути проблем із цифровим законодавством ЄС і зменшити занепокоєння європейських регуляторів щодо приватності.

При цьому безкоштовна версія з рекламою у Європі теж працюватиме. Наразі невідомо скільки коштуватимуть платні версії застосунків і коли компанія їх випустить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?