Інститут вивчення війни пояснив постійні заклики Путіна до переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Інститут вивчення війни пояснив постійні заклики Путіна до переговорів

Інститут вивчення війни пояснив постійні заклики Путіна до переговорів
Джерело:  online.ua

Експерти Інституту вивчення війни заявили, що насправді постійними закликами до переговорів Путін не прагне закінчити війну, а хоче міжнародної ізоляції України.

Джерело: ISW

Путін намагається показати, що Україна відмовляється від переговорів

Путін регулярно намагається представити ситуацію так, що це Україна відмовляється від переговорів і поступок, - зазначає ISW.

Також американські аналітики заявили, що президент РФ хоче тимчасового припинення вогню й використати будь-яке вікно переговорів, щоб дати армії РФ час для відновлення та підготовки нових наступів проти України.

Водночас в ISW стверджують, що будь-яка домовленість припинення вогню, яка дозволить російським окупантам наростити боєздатність, – малоймовірна.

Росія та Україна наразі заперечують можливість будь-якої такої угоди, і дуже малоймовірно, що російські й українські офіційні особи погодяться на припинення вогню, не кажучи вже про його запровадження на кілька місяців. російські війська, найімовірніше, до весни не матимуть можливості зупинити українські зимові контрнаступи й перезавантажитися, - вважають в Інституті вивчення війни.

Суд у Гаазі може почати розслідування проти Путіна

Як стверджує очільник Міністерства юстиції ФРН Марко Бушман, цілеспрямоване знищення інфраструктури України армією РФ може призвести до розслідувань проти російського диктатора Володимира Путіна у Міжнародному кримінальному суді.

Окрім того, німецький політик наголосив, що ознакою прямої відповідальності російського диктатора можуть слугувати виступи та заяви Володимира Путіна під час прямих етерів, коли президент РФ стверджував, що подібні удари є навмисною тактикою.

Водночас, генеральний прокурор при Верховному суді Німеччини не може почати розслідування щодо президента Росії. Путін є главою держави і тому має імунітет, — зазначив очільник Міністерства юстиції Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?