Ірак видав ордер на арешт Дональда Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Ірак видав ордер на арешт Дональда Трампа

Ірак видав ордер на арешт Дональда Трампа
Джерело:  online.ua

7 січня, в день оголошення офіційних результатів виборів в США, суд в Багдаді видав ордер на арешт Дональда Трампа. Главу Білого дому підозрюють в організації умисного вбивства іранського генерала Касема Сулеймані в січні 2020 року і заступника командувача Силами народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіса, який загинув разом з ним. За іракськими законами, визнаним винним у навмисному вбивстві загрожує смертна кара. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За даними джерела, ордер на арешт Трампа виданий на підставі попереднього розслідування відповідно до статті 406 Кримінального кодексу Іраку. У суді наголосили, що розслідування загибелі аль-Мухандіса триває для з'ясування інших учасників злочину, будь то іракці або іноземні громадяни.

Нагадаємо, командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції "Аль-Кудс" генерал Касем Сулеймані був убитий 3 січня 2020 року в Багдаді в результаті ракетного удару з американського безпілотника. Наказ про вбивство Сулеймані віддав президент США Дональд Трамп, який назвав його "терористом номер один у світі" і звинуватив в підготовці атаки на американських військових і дипломатів. Тегеран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв у відповідь заходи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський, Меркель та інші світові лідери відреагували на заворушення в США. Вони вважають Трампа винним в штурмі Капітолію і загибелі людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?