Іран модернізував нові ударні дрони Shahed-191. Вони стали ще небезпечнішими
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран модернізував нові ударні дрони Shahed-191. Вони стали ще небезпечнішими

Іран модернізував нові ударні дрони Shahed-191. Вони стали ще небезпечнішими
Джерело:  online.ua

Нова пересувна платформа для запуску ударних дронів Shahed-191 була розроблена іранськими інженерами.

Джерело: EurAsian Times

Іран модернізував нові ударні дрони Shahed-191

У джерелі йдеться, що іранські фахівці розпочали використання нової платформи для запуску бойових дронів Shahed-191, яка була встановлена на автомобіль Toyota Tundra.

Завдяки цій пересувній системі безпілотник може бути відправлений до бойової місії практично з будь-якої точки.

За повідомленням ЗМІ, це нововведення дозволить військовим використовувати Shahed-191 для виконання "регулярних операцій" та підтримки спецназу. Поки невідомо, чи було внесено будь-які інші зміни до дрону.

Безпілотний апарат Shahed-191, також відомий як Saegheh-2, є іранським розробкою і є прообразом американського безпілотного літального апарату RQ-170 Sentinel, виробленого компанією Lockheed Martin.

Обидва апарати мають схожу конструкцію крил і працюють на турбогвинтовому двигуні, однак "Шахед" має менші розміри та деякі відмінності у формі. Іранський безпілотник був модифікований кілька разів, включаючи встановлення нових систем авіоніки та датчиків, а пізніші версії дрону були доповнені переднім повітрозабірником.

Відомо, що у 2011 році Іран захопив американський RQ-170 Sentinel, що, можливо, надихнуло іранських інженерів на створення власної безпілотної технології.

Характеристики ударного дрону Shahed-191

Ця зброя має такі характеристики:

  • Дальність польоту: 1500 км;

  • Тривалість польоту: 4,5 годин;

  • Максимальна висота: 7,5 км;

  • Максимальна швидкість: 350 км/год;

  • Корисне навантаження: до 100 кг;

  • Озброєння: дві ракети Sadid-1.

Згідно з інформацією, поданою виданням Eurasian Times, є припущення про те, що Іран може передати безпілотник Shahed-191 Росії. Ця думка ґрунтується на тому, що російська делегація вивчала саме цей дрон на авіабазі Кашан в Ірані. Проте немає достовірної інформації, що підтверджує цю гіпотезу. Не слід забувати, що передача безпілотної технології між країнами може бути незаконною та викликати міжнародні проблеми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?