Іран наближається до першого випробування ядерної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран наближається до першого випробування ядерної зброї

Іран наближається до першого випробування ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Стрімке розроблення Іраном урану збройової якості наближає можливість проведення першого в країні ядерного випробування.

Джерело: The Jerusalem Post

Іран наближається до першого випробування ядерної зброї

У звітах розвідки від 2023 року йдеться, що Тегеран близький до можливого випробування ядерної зброї та має намір незаконно отримати технології для своєї ядерної програми.

У розвідувальній службі Нідерландів (AVID) дійшли висновку, що стрімке розроблення Іраном збройового урану "наближає можливість можливого першого іранського ядерного випробування".

За даними відомства, Іран накопичує уран зі збагаченням 20% і 60%. За допомогою центрифуг його можна використовувати для подальшого збагачення до 90%. AVID також вказує на те, що Тегеран не зважає на угоду, укладену в рамках Спільного всеосяжного плану дій (СВПД).

У звіті Служби безпеки Швеції згадується про те, що Іран займається промисловим шпигунством щодо шведських високих технологій, а також продуктів шведського виробництва, які можна використовувати для створення ядерної зброї.

Згідно з даними розвідувального відомства Данії (PET), Іран робив спроби закупити данські продукти і технології, які можуть бути використані для створення зброї, в обхід санкцій.

Іран представив нові кораблі з ракетами дальністю 600 км

Оголошення було зроблено під час військових навчань біля узбережжя острова Абу-Муса, одного з трьох островів Перської затоки, що перебувають під контролем Ірану, але оспорюваних Об’єднаними Арабськими Еміратами.

Інформаційне агентство не повідомило деталей щодо ракет, але процитувало командира про необхідність захисту островів.

Острови Перської затоки є частиною честі Ірану, і ми будемо захищати їх, — сказав командувач ВМС Революційної гвардії Аліреза Тангсірі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?